Декоративно осветљење и на Библиотеци града Београда

 


Историјско здање Библиотеке града Београда улепшано je новим декоративним осветљењем. Директорка библиотеке Јасмина Нинков изразила је задовољство што ће зграда,  која се налази под заштитом државе, бити декоративно осветљена најсавременијом ЛЕД технологијом.

 

 

 

Поред тога што ће зграда библиотеке новим осветљењем имати лепши изглед, симболично ће  представљати светионик књиге, који ће позивати грађане да у што већом броју посећују ову установу културе – истакла је Јасмина Нинков и додала да је библиотека током прошле године имала око два милиона корисника, 160.000 чланова којима је понудила око два милиона наслова. Такође нас је подсетила да је зграда подигнута 1869. године и да се у њој налазио хотел „Српска круна”.

Решење за декоративно осветљење урађено је на основу одлуке градске Комисије за осветљење и подразумева постављање 158 рефлектора израђених у ЛЕД технологији, који имају потрошњу као 15 конвенционалних рефлектора. Истовремено, декоративно осветљење овог типа је еколошки најприхватљивије решење које, поред уштеде електричне енергије, обезбеђује веома дуг век употребе и минималне трошкове одржавања.

Током протеклих годину дана, средствима из градског буџета осветљене су палата Капетан Мишино здање, Коларчева задужбина, Игуманова и палата „Албанија”, Саборна црква, Калемегдански плато, „Гардош кула” и Дом Народне скупштине.

извор: www.beograd.rs

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Декоративно осветљење и на Библиотеци града Београда. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja