Повеља БИБЛИОНЕТ-а 2012 припала Библиотеци града Београда

Библионет је традиционална научна и стручна годишња манифестација у области библиотечко-информационе делатности чији је циљ промоција делатности матичних библиотека организованих у Заједницу матичних библиотека Србије и развој научно-истраживачког и стручног рада у библиотечко-информационој делатности Републике Србије. 

 

Овогодишњи Библионет, шести по реду, одржан је у Нишу, од 6. до 8. јуна 2012. године, под покровитељством Министарства културе Републике Србије, а у организацији Народне библиотеке „СтеванСремац” из Ниша.

Тема Библионета 2012 била је БИБЛИОТЕКА КАО КУЛТУРНИ ЦЕНТАР, а својим присуством и стручном подршком гости изНародне библиотеке „ПеткоР. Славејков”  из Великог Трнова (Бугарска) целом скупу су дали посебан печат и обогатили га преношењем свог професионалног искуства.

  Жири је пажљиво испратио одабрана излагања библиотекара из Београда, Новог Сада, Смедерева, Чачка, Панчева, Шапца и Краљева, као и три изведена програма  из Крагујевца, Суботице и Ниша. Непосредно након програма,  Жири је заседао и са задовољством закључио да су радови изложени на овогодишњем Библионету испунили све програмске критеријуме и циљеве. Пројекти су представљени јасно, прегледно и осмишљено, квалитетно су припремљени и са пажњом примљени. Жири је посебно истакао да су сви пројекти примери добре праксе, примењиви на јавне библиотеке у Србији.

 Већином гласова, Жири је одлучио да награду Библионета 2012 у категорији најбоље  представљених културних програма додели Библиотеци града Београда, а најбоље изведеним конкретним културним програмом библиотеке на скупу проглашен је програм “Излазак ван оквира” Народне библиотеке “Вук Караџић” из Крагујевца.

 Презентација Културни програми Библиотеке града Београда аутора Марјана Маринковића и Јасмине Нинков се, како је наглашено,  издвојила  по својој стратешкој осмишљености, креативности, разноликости и актуелности  програма, као и по  свеобухватности континуираног рада (књижевне вечери, трибине, изложбе, радионице, представе, концерти, такмичења). Истакнута је мултидисциплинарност и мултикултуралност програмских садржаја Библиотеке града Београда, као и велика посећеност програма који својим квалитетом одговарају потребама корисника и задовољавају кутурне потребе грађана.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Повеља БИБЛИОНЕТ-а 2012 припала Библиотеци града Београда. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja