ИЗЛОЖБА 123 ЦРТЕЖИ ДРАГАНЕ ДРАГУТИНОВИЋ У ГАЛЕРИЈИ АТРИЈУМ

У понедељак, 3.октобра 2016. године у Галерији Атријум Библиотеке града Београда отворена је  изложба 123 цртежи Драгане Драгутиновић на којој су предтављени радови настали у периоду од 2013-2015. године. Цртежи су израђени у комбинованој техници на папиру, подељени су у три циклуса: Danse Macabre, Спавачии Где одлазе сви ти људи. Део су обимног пројекта 365 прича за лаку ноћ, антологије дневничких записа, прича за сваки дан у години, као збирка слика, цртежа и објеката. 

Цртежи су скице тела, које памти додире предмета, појава и људи, у сукобу унутрашњег света и равнодушности у окружењу. Уметница полази од основних облика ствари у равни папира додајући нетрадиционалне материјале-објекте у цртеже на којима облици излазе у простор и са њим стварају нову асоцијативну причу.

Драгана Драгутиновић је дипломирала на Факултету ликовних уметности у Београду у класи професора Јована Сивачког. Докторски уметнички пројекат Зазидане, римејк-амбијантална инсталација, под менторством професора Милете Продановића одбранила је 2016. године на истом факултету. Добитница је награде Факултета ликовних уметности Риста и Бета Вукановић, сликари и награде VIмајске изложбе Галерије Чедомир Крстић у Пироту. Излагала је више пута самостално и на великом броју колективних изложби. Ради као асистент у Високој школи струковних студија за образовање васпитача у Пироту.

Изложбу је  отворила уметница Јованка Јелић Младеновић.

Изложба је отворена до 22. октобра 2016. године. 

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ИЗЛОЖБА 123 ЦРТЕЖИ ДРАГАНЕ ДРАГУТИНОВИЋ У ГАЛЕРИЈИ АТРИЈУМ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja