ИЗЛОЖБА АКВАРЕЛА ВАЛЕ САВА ПАВЛОВИЋА

У Галерији Атријум Библиотеке града Београда 26. јуна 2012. отворена је изложба акварела из циклуса „Вале“ академског сликара Сава Павловића. Саво Павловић завршио је Школу за примјењене умјетности у Сарајеву, Вишу педагошку школу-ликовно васпитање у Београду и Факултет за ликовни одгој и ликовне умјетности у Ријеци. Члан је Удружења ликовних умјетника Црне Горе. Учесник је великог броја колективних изложби. Излагао је на преко двадесет самосталних изложби. Боравио је на студијским путовањима у Риму, Атини и Паризу.

 

 

На изложби у Галерији Атријум Саво Павловић се представља са новим циклусом акварела интензивног медитеранског колорита и наглашеног покрета. Мотив вале јавља се у безброј варијација на композицијама динамичних покрета и раскошних боја морских пејзажа, на којима је ухваћен дах мора у ували.

Саво Павловић је песник мора, који ликовним језиком, широким експресивним потезима четке и контрастима топлих и хладних тонова, изражава лепоту боја и светлости, прозрачност и топлу атмосферу медитеранског поднебља.

Изложбу је отворио Срето Бошњак, ликовни критичар.

Изложба је отворена до 15. јула 2012.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ИЗЛОЖБА АКВАРЕЛА ВАЛЕ САВА ПАВЛОВИЋА . Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja