БГБ учествовала на Међународној библиотечкој конференцији у Москви

Библиотека града Београда учестовала је 15. новембра путем скајп укључења на Међународној конференцији „Библиотеке у савременом информационом и социокултурном окружењу”. Конференција је одржана у организацији Централне универзалне научне библиотеке „Н. А. Њекрасов”из Москве.

Излагање под насловом „Библиотека града Београда и њене дигиталне услуге и пројекти”презентовала је Ивана Чернишова, библиотекар БГБ. Путем овог излагања колеге библиотекари из Русије упознате су са радом и активностима Библиотеке града Београда, посебно са њеном дигиталном колекцијом и важнијим пројектима базираним на дигиталним технологијама (Europeana Awareness, LoCloud, сајт Новчићи, Интернет зона).

Учешће на Конференцији прва је конкретна активност којом Библиотека града Београда успоставља сарадњу са библиотеком „Њекрасов”, једном од најугледнијих библиотека у Русији.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - БГБ учествовала на Међународној библиотечкој конференцији у Москви. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja