Почеле радионице за ученике у Технотеци

У оквиру пројекта који Библиотека града Београда реализујеу Дечјем одељењу „Невен” од октобра 2016. године, креиран је посебан простор намењен о деци и младима, под именом „Технотека”. 

До сада је у оквиру пројекта одржано 8 едукативних радионица за рад са лего роботима, за 3Д моделовање и рад са 3Д штампачем. Током радионица ученици су сазнали како све могу да користе нове дигиталне алате које им библиотека нуди и на који начин могу да учествују у различитим радионицама које ће се организовати у наредном периоду у Технотеци. Радионице су организоване за ученике основних школа и средњошколце.  До сада је у радионицама учествовало око  150 ученика.

Технотека је пројекат који се састоји из стварања посебног креативног простора у Дечјем одељењу Библиотеке града Београда „Невен” (Дом синдиката, 1. спрат) намењеног деци и младима и израђеног по узору на најсавременији библиотечки концепт – makerspace. Реч је о посебно дизајнираном просторуу оквиру библиотеке, опремљеном различитим дигиталним алатима и училима, у којем корисници кроз заједнички рад и игру, а уз помоћ савремених технологија, стичу нова знања и вештине, експериментишу и израђују различите производе. Поред 3Д штампача, Технотека је опремљена и 3Д скенером и 3Д оловком, као и Lego Education роботима WeDo2 и EV3.

Пројекат се реализује уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Почеле радионице за ученике у Технотеци . Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja