ИЗЛОЖБА СЛИКА И ЦРТЕЖА ТАМАРЕ ЖДЕРИЋ У ГАЛЕРИЈИ АТРИЈУМ

 

У понедељак, 12. децембра 2016. године у Галерији Атријум Библиотеке града Београда отворена  је изложба слика и цртежа Тамаре Ждерић на којој је уметница изложила  радове у техникама  уља на платну, туша и пера и лавираног туша на папиру, насталим  током 2016. године.

Тамара Ждерић завршила је Основне и Мастер студије сликарства на Факултету ликовних уметности у Београду, у класи редовног професора Гордана Николића. Тренутно је на докторским студијама на Факултету ликовних уметности у Београду, Одсек сликарство. Излагала је на бројним колективним изложбама и учествовала на ликовним радионицама. Добитник је три награде за цртеж, међу којима је IIнаграда из Фонда за цртеж „Владимир Величковић“  2015. године.

Ово је њена двадесет прва самостална изложба на којој се представља са сликама и цртежима на којима су приказани мотиви из свакодневног живота у којима проналази скривену лепоту и даје им нову улогу и значења, откривајући нам нове светове у разним животним просторима и предметима из свог окружења. На њеним радовима доминирају мртве природе са кактусима, главицама лука, детаљи ентеријера и друге обичне ствари и простори који јој привлаче пажњу, инспиришу је и покрећу њену креативност.

Изложене радове одликује посебан начин изражавања линијом динамичних, испрекиданих и кратких потеза, експресиван колорит и хармонија у сликању и цртању композиција једноставних мотива и призора из непосредне стварности.

Изложбу је  отворила Катарина Зарић, редовни професор Факултета ликовних уметности у Београду.

Изложба је отворена до 31. децембра 2016. године.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ИЗЛОЖБА СЛИКА И ЦРТЕЖА ТАМАРЕ ЖДЕРИЋ У ГАЛЕРИЈИ АТРИЈУМ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja