Свечано отворена Римска дворана и представљен зборник „Власник трајне среће“

У понедељак, 26. децембра 2016. године, у 12 сати,  Библиотеци града Београда одржана је конференција за новинаре поводом свечаног отварања Римске дворане и представљен је зборник „Власник трајне среће“: о књижевном делу Данила Николића.

Присутнима су се обратили Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда, Невенка Новаковић, пројектант из Завода за заштиту споменика културе града Београда, Михајло Пантић, уредник Зборника, Марко Недић и Сена Михаиловић, аутори текстова у Зборнику.

Многобројни посетиоци имали су прилике да чују како су текли радови уређивања ентеријера и конзервације бедема у Римској дворани и да се упознају са новим зборником  Библиотеке града Београда. Читав догађај је додатно украсило интерпретативно читање текста Данила Николића које је извела Лидија Николић, ћерка писца чијем је књижевном делу посвећен Зборник.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Свечано отворена Римска дворана и представљен зборник „Власник трајне среће“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja