ДЕЧЈА НЕДЕЉА

У оквиру Дечје недеље, 5. октобра Библиотека је угостила 4 групе предшколаца ПУ ЛАНЕ и ВЕСЕЉКО из Калуђерице. У веселој атмосфери, малишани су добили прва сазнања о разноликости фонда, услугама које им у библиотеци стоје на располагању, али и о обавезама које им предстоје када постану корисници.

Са децом су разговарали Јована Јовановић и Живко Николић.

Предшколци су на поклон добили чланске карте, а особљу Библиотеке су се одужили рециталом, песмом и плесом.

Дружење је настављено и касније тог дана, када су у великом броју, врло поносни, долазили са родитељима да остваре своја права на читање и свет књига.

Опширније...

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

Другог дана Дечје недеље, 4.октобра 2017.године, Библиотека у Калуђерици је имала посету три групе предшколске установе Паче.У име Библиотеке запослени су обавила разговор са децом о  значају књиге за дечје васпитање и образовање, о односу деце према књизи и начину коршћења књига, као и о правима и обавезама које имају сви читаоци, па самим тим и деца, према књизи.

Опширније...

Дечија недеља у Калуђерици

Обележавање Дечје недеље у Библиотеци у Калуђерици отпочело је 3.10.2017.године, у 10 часова  представљањем велике групе деце из предшколске установе Лане, из Болеча. Више од четрдесеторо деце је добило своје прве чланске карте. . Децу су примили и са њима разговарали, запослени у Библиотеци, Милена Јовичић и Живко Николић. Том приликом са децом је обављен разговор о Библиотеци као установи, о њеном значају и функцији, и начину њеног рада. 

Опширније...

Учешће запослених из Библиотеке града Београда на семинару Вики-библиотекар

    У организацији Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић" 24. и 25. новембра 2016. одржан је семинар Вики-библиотекар. Међу десет учесника на семинару били су и запослени из Библиотеке града Београда, Живко Николић и Јована Јовановић из библиотеке "Илија Гарашанин" Гроцка и Биљана Грбовић из одељења за обраду библиотечке грађе. Предавачи су на занимљив и поучан начин презентовали рад у Википедији. Полазници семинара су отворили своје налоге на Википедији и уређивали нове текстове.

Опширније...

Промоција романа Злочин у клевети Марка Д. Марковића

У огранку библиотеке Илија Гарашанин,  у Калуђерици, одржана је 29.новембра, са почетком у 18 часова,  промоција романа Злочин у клевети Марка Д. Марковића. Ово је трећи роман младог писца (иначе, високог официра Војске Србије), његово најобимније , уједно и најамбициозније, књижевно остварење

Опширније...

Дечија недеља НЕЋУ ДА БРИГАМ, ХОЋУ ДА СЕ ИГРАМ

У оквиру Дечје недеље, прве недеље месеца октобра, библиотека у Калуђерици је угостила малишане из предшколских установа ЛАНЕ и ВЕСЕЉКО.

Другог и трећег дана ове манифестације, библиотеку је организовано посетило преко 300 будућих ђака и деце из мешовитих група из Калуђерице. Деца су представила своје радове и песмице у оквиру конкурса „Хоћу да се играм!“.  Деца из Болеча и Лештана посетила су нас последњег дана Дечје недеље и извела нам представу инспирисану бајком Златокоса. 

Опширније...

Дечја недеља – НЕЋУ ДА БРИГАМ, ХОЋУ ДА СЕ ИГРАМ

У оквиру Дечје недеље, прве недеље месеца октобра, библиотека у Калуђерици је угостила малишане из предшколских установа ЛАНЕ и ВЕСЕЉКО.

Другог и трећег дана ове манифестације, библиотеку је организовано посетило преко 300 будућих ђака и деце из мешовитих група из Калуђерице. Деца су представила своје радове и песмице у оквиру конкурса „Хоћу да се играм!“. 

Опширније...

ВРТИЋ ЛАНЕ

Библиотеци у Калуђерици 5.априла у посету су  дошла деца предшколског  узраста из вртића ЛАНЕ. Са децом је  обављен разговор о раду библиотеке, о њеној намени и о сврси читања.  Доласком у  Библиотеку,  деца се усмеравају на прави пут, од најранијег узраста,  у стицању читалачких навика, у стицању односа према знању  и свеокупном образовању. 

Опширније...

Дијалог међу цивилизацијама посредстом поезије

Данас се  обележава Светски дан поезије, који је 1999. године под слоганом   “Дијалог међу цивилизацијама посредстом поезије“ прогласио Унеско.

Сврха проглашења Светског дана поезије јесте допринос промоцији читања, писања, објављивања и учења поезије у читавом свету, као и подстицање националних, регионалних и интернационалних поетских покрета – образложио је Унеско своју одлуку 1999. године.

Опширније...

Дечија недеља у Калуђерици

Библиотека у Калуђерици најбројнију посету деце, у оквиру Дечје недеље,  имала је 9.октобра. У периоду од 10-16 часова, подељена у 5 великих група, Библиотеку су обишла деца вртића ЛАНЕ и ВЕСЕЉКО.

Деци је предочена улога и значај Библиотке и читања у њиховом развоју и образовању, о начину и култури коришћења библиотечких услуга, о правима и обавезама које имају када у Библиотеци изнајме књиге. Деца су на поклон Библиотеци донела своје ликовне радове, а све групе су приредиле и мали програм са рецитовањем и певањем.

Опширније...

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА КАЛУЂЕРИЦА

У среду,7.октобра 2015., Библиотеку у Калуђерици су посетиле две предшколске групе вртића ЛАНЕ из Калуђерице.  И oвим групама  приређен jeпрограм .  Пошто су то деца која живе у Калуђерици и од које се очекује да ће најчешће посећивати Библиотеку, посебно им је предочено како Библиотека функционише и како деца треба да се понашају приликом доласка у Библиотеку. Деци је показан целокупан библиотечки фонд, подељене су им чланске карте.

Опширније...

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА РИТОПЕК

У среду, 7.10.2015.,другога дана ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ,  Библиотеку у Калуђерици су посетила деца из Ритопека. И њима су се испред Билитеке обратили библиотекари. Обављен је разговор са децом о значају књиге и читања, као и о раду Библиотеке, о њеној намени и значају у развоју деце и њиховог сазнања и васпитања. Деци је предочено како треба да поступају са књигама и како да се понашају приликом посете Библиотеци. На крају су и деца предшколског узраста из Ритопека добила чланске карте.

 

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА БОЛЕЧ

У Библиотеци у Калуђерици 7.октобра била су и деца из Болеча. Са овом предшколском групом запослени су  разговарали о значају Библиотеке за развој деце, о њеном раду и функционисанњу, као и о понашању деце у њој. Деца су приредила програм са рецитовањем и певањем, резгледала су књиге из дечјег фонда, а донела су Библиотеци на поклон блок својих ликовних радова. И овој предшколској групи су подељене чланске карте.

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Гроцка. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja