Дечија недеља у Калуђерици

У оквиру Дечје недеље 11.10.2019.год. предшколци ПУ Лане (група 1 и 2) су посетили Библиотеку у Калуђерици. Као и деца из  претходне групе,и ови наши мали посетиоци   су били  расположени, радознали,  вредни и креативни.

Пажљиво су слушали библитекарку која им је говорила  о књигама, о књигама у библиотеци и библиотеци.  На крају су били  поносни и задовољни  што су добили своје прве, бесплатне, чланске карте.

Опширније...

Деца из вртића у посети библиотеци у Врчину

Јуче, 09.10.2019. и данас 10.10.2019. библиотерка огранка у Врчину je, поводом Дечје недеље посетила вртић "Лане" у Врчину. Том приликом је   организовала пригодно дружење са  обема вртићким групама. У питању су предшколци и средња вртићка група па је дружење било испуњено песмом, рецитацијама али читањем сликовница.

У пријатном амбијенту вртића и веселом друштву малишана,  било је лако заинтересовати  их за нове забавне књиге и сликовнице, које је библиотекарка понела из библиотеке са собом.

Опширније...

Деца из вртића у посети библиотеци у Калуђерици

У среду 09.октобра.2019.год. у оквиру Дечје недеље,  ПУ Весељко и четврта група ПУ Лане,  посетили су Библиотеку у Калуђерици. Деца су научила разлику између библиотеке и књижаре, сазнала су  какве све књиге могу да  нађу у библиотеци, зашто књиге морају да се чувају и на време враћају...

Били су веома вредни и креативни, припремили су  рецитације и  дивне поклончиће за библиотеку које су сами направили.

Веома су се обрадовали својим  првим  чланским картама.

 

Опширније...

Дечја недеља и посете предшколских група у Гроцкој

У уторак, 8. октобра Централну библиотеку у Гроцкој обишле су три предшколске групе са својим васпитачима. Наши мали чланови су обишли читаоницу где смо разговарали о библиотеци. Након тога су разгледали  дечје књиге  и  потпм  добили своје прве чланске карте. Били су  заинтересовани да погледају  легат др Александра Костића који је изложен у холу библиотеке. За крај смо им показали  где "спавају" књиге за одрасле кориснике. Ово октобарско преподневно дружење  је протекло у  пријатној атмосфери с надом да ће се ови предшколци враћати у  библиотеку са својим родитељима.

Опширније...

ПРЕДШКОЛЦИ ИЗ ВРТИЋА „ЛАНЕ“ И „ВЕСЕЉКО“ У КАЛУЂЕРИЦИ ТОКОМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

Током Дечије недеље чији је слоган ове године био „Моје је право да живим срећно  и здраво – за одрастање без насиља“ библиотеку у Калуђерици су обишле предшколске групе вртића „Лане“ и „Весељко“ са својим васпитачима. Предшколци су уз помоћ васпитача спремили позоришну представу и рецитовали песме из збирке песама Чика Јове Змаја. У разговору са библиотекарима научили су нове занимљивости о Библиотеци, чули приче како су изгледале прве Библиотеке у свету, како се писало на папирусу и глиненим плочицама.

 

Опширније...

Предшколци ПУ Лане у посети библиотеци

У оквиру Дечје недеље 07.октобра 2019.год. предшколци ПУ Лане(група 3) обишли су Библиотеку у Калуђерици.

Деца су сазналашта је библиотека, коме и чему је намењена,које су обавезекорисника,како се књиге чувају.

Прошетали смо кроз фонд и искористили  прилику да  деца увиде  како  на полици  свака књига има своје местои да ју је зато лако наћи међу мноштвом других.

Добили су своје прве,бесплатне,чланске карте којима су се много обрадовали.

Опширније...

ПОСЕТА ПРЕДШКОЛАЦА БИБЛИОТЕЦИ У ГРОЦКОЈ

Две групе предшколаца Предшколске установе „Лане“ из Гроцке су у четвртак, 12. априла са својим васпитачима посетили реновирану библиотеку у Гроцкој. У новом и лепом простору четрдесет малишана је упознато са радом библиотеке. Причали смо зашто књиге треба да се враћају у библиотеку, колико дуго могу да се задрже и   зашто морају да се чувају.

Опширније...

Посета предшколаца реновираној Библиотеци „Илија Гарашанин“ у Гроцкој

У петак, 2. марта 2018. предшколци Предшколске установе „Лане“ из Гроцке су са својом васпитачицом Биљаном Спасић обишли реновирану Библиотеку „Илија Гарашанин“ у Гроцкој. У пријатном амбијенту двадесет предшколаца је обишло читаоницу, фонд Библиотекеза рад са одраслим корисницима и дечије одељење. Током разговора са библиотекарима Јованом Јовановић и Душком Ђурићем,предшколци су се упознали са правилима понашања у Библиотеци-причали смо о историји нашег краја, старим библиотекама, познатим људима који су некада били чланови грочанске Библиотеке.

Опширније...

Отворена реновирана Библиотека „Илија Гарашанин” у Гроцкој

 У понедељак, 26. фебруара 2018. године, свечано је отворена Библиотека „Илија Гарашанин” у Гроцкој. Градска општина Гроцка је, у сарадњи са управом Града Београда, спровела опсежне радове на обнови објекта Библиотеке у Гроцкој. У оквиру реконструкције заштићене амбијенталне целине „Грочанска чаршија” од великог значаја за Републику Србију, у оквиру Библиотеке је адаптиран и опремљен простор за будућу сталну изложбену поставку, културно-историјску збирку легата проф. др Александра Костића, како би се формирао репрезентативан простор културе у овој београдској општини.

Опширније...

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

У оквиру Дечје недеље, 5. октобра Библиотека је угостила 4 групе предшколаца ПУ ЛАНЕ и ВЕСЕЉКО из Калуђерице. У веселој атмосфери, малишани су добили прва сазнања о разноликости фонда, услугама које им у библиотеци стоје на располагању, али и о обавезама које им предстоје када постану корисници.

Са децом су разговарали Јована Јовановић и Живко Николић.

Предшколци су на поклон добили чланске карте, а особљу Библиотеке су се одужили рециталом, песмом и плесом.

Дружење је настављено и касније тог дана, када су у великом броју, врло поносни, долазили са родитељима да остваре своја права на читање и свет књига.

Опширније...

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

Другог дана Дечје недеље, 4.октобра 2017.године, Библиотека у Калуђерици је имала посету три групе предшколске установе Паче.У име Библиотеке запослени су обавила разговор са децом о  значају књиге за дечје васпитање и образовање, о односу деце према књизи и начину коршћења књига, као и о правима и обавезама које имају сви читаоци, па самим тим и деца, према књизи.

Опширније...

Дечија недеља у Калуђерици

Обележавање Дечје недеље у Библиотеци у Калуђерици отпочело је 3.10.2017.године, у 10 часова  представљањем велике групе деце из предшколске установе Лане, из Болеча. Више од четрдесеторо деце је добило своје прве чланске карте. . Децу су примили и са њима разговарали, запослени у Библиотеци, Милена Јовичић и Живко Николић. Том приликом са децом је обављен разговор о Библиотеци као установи, о њеном значају и функцији, и начину њеног рада. 

Опширније...

Учешће запослених из Библиотеке града Београда на семинару Вики-библиотекар

    У организацији Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић" 24. и 25. новембра 2016. одржан је семинар Вики-библиотекар. Међу десет учесника на семинару били су и запослени из Библиотеке града Београда, Живко Николић и Јована Јовановић из библиотеке "Илија Гарашанин" Гроцка и Биљана Грбовић из одељења за обраду библиотечке грађе. Предавачи су на занимљив и поучан начин презентовали рад у Википедији. Полазници семинара су отворили своје налоге на Википедији и уређивали нове текстове.

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Гроцка. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja