Библиотеку у Калуђерици посетили су предшколци ПУ "Лане"

У уторак 10. 03 .2020. год. Библиотеку у Калуђерици посетили су предшколци ПУ "Лане".Деца су била расположена за дружење.Припремили су много питања за библиотекара.Они су већ били наши гости,па су упознати са радом библиотеке.Заједно смо читали бајке и рецитовали песмице

Register to read more...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ИМАМО КРИЛА“

У среду, 27. фебруара у 18ч. у огранку Калуђерица одржана је промоција прве књиге песама Надије Милосављевић. Стихове је читала ауторка са члановима породице и гостима.  У организацији Уније жена Гроцке, на промоцији су учествовале гошће из Удружења жена из Болеча „Голубице“, које су се представиле једном глумачком тачком и отпевале неколико изворних песама.

Register to read more...

Дружење у вртићу ПУ "Патуљак"

У уторак 04. фебруара 2020. год. предшколци ПУ "Патуљак" из Винче посетили су Библиотеку у Калуђерици.Дружење смо започели речима добродошлице и упознавањем. Деца су пажљиво слушала на који се начин књиге позајмљују у библиотеци,како се књиге чувају,која је разлика између библиотеке и књижаре.

Заједно смо обишли фонд библиотеке.Одушевљено су посматрали уредно сложене књиге на полицама.Научили су да свака књига има свој број и своје место на полици.

Добили су своје прве бесплатне чланске карте и надамо се да ћемо се дружити и у будуће.

Register to read more...

Организована посета предшколаца вртића „Тесла“

Библиотеку „Илија Гарашанин“ у Калуђерици, 13. фебруара су посетили васпитачи и малишани оближње предшколске установе „Тесла“.

Упознавали смо се са фондом за децу,  глумили долазак у библиотеку и понашање у њој, причали о правима и обавезама члана библиотеке, о значају читања за развијање маште и  лепог изражавања.

Малишани су добили своје чланске карте, а затим су, у знак захвалности, извели свој мали рецитаторски програм. Своје право на књиге су пожурили да искористе већ истог дана, у поновоној посети са својим родитељима.

Register to read more...

Збирка песама Без опроста и Хаику песме

У петак, 21. фебруара у библиотеци „Илија Гарашанин“ у Гроцкој одржана је промоција две збирке песама Милована Петровића Веркина. Аутор је представио збирку песама Без опроста и Хаику песме. Књижевно вече водио јекњижевник Витомир Теофиловић. Испред Хаику удружења Србије и Црне Горе преводилац Ирина Стефановић је прочитала хаику песме на енглеском језику. Публици су своје песме читали Снежана Паунић, Миланка Станковић, Милинко Савковић и Милорад Живанчевић чланови књижевног клуба „Обзорја“ из Гроцке.

Register to read more...

Поетско - сатирично вече Бојана Љубеновића „СВЕЧАНИ ДОЧЕК 8. МАРТА“

У Калуђерици, у огранку библиотеке „Илија Гарашанин“, 5. марта је одржано поетско – сатирично вече нашег познатог афористичара, писца и новинара Бојана Љубеновића, под називом „Свечани дочек 8. Марта“. 

Ово је други пут да Бојан Љубеновић овим поводом гостује у нашој библиотеци, на велико задовољство бројне публике.

Посетиоци су имали прилику да уживају у сјајним афоризмима, да се насмеју до суза одломцима из сатирчних дела „Писма из Србије“ и „Србијо, Бог ти помогао!“, а поред тога, аутор је представио и неколико својих, још необјављених, љубавних песама.

Register to read more...

Дечија недеља у Калуђерици

У оквиру Дечје недеље 11.10.2019.год. предшколци ПУ Лане (група 1 и 2) су посетили Библиотеку у Калуђерици. Као и деца из  претходне групе,и ови наши мали посетиоци   су били  расположени, радознали,  вредни и креативни.

Пажљиво су слушали библитекарку која им је говорила  о књигама, о књигама у библиотеци и библиотеци.  На крају су били  поносни и задовољни  што су добили своје прве, бесплатне, чланске карте.

Register to read more...

Деца из вртића у посети библиотеци у Врчину

Јуче, 09.10.2019. и данас 10.10.2019. библиотерка огранка у Врчину je, поводом Дечје недеље посетила вртић "Лане" у Врчину. Том приликом је   организовала пригодно дружење са  обема вртићким групама. У питању су предшколци и средња вртићка група па је дружење било испуњено песмом, рецитацијама али читањем сликовница.

У пријатном амбијенту вртића и веселом друштву малишана,  било је лако заинтересовати  их за нове забавне књиге и сликовнице, које је библиотекарка понела из библиотеке са собом.

Register to read more...

Деца из вртића у посети библиотеци у Калуђерици

У среду 09.октобра.2019.год. у оквиру Дечје недеље,  ПУ Весељко и четврта група ПУ Лане,  посетили су Библиотеку у Калуђерици. Деца су научила разлику између библиотеке и књижаре, сазнала су  какве све књиге могу да  нађу у библиотеци, зашто књиге морају да се чувају и на време враћају...

Били су веома вредни и креативни, припремили су  рецитације и  дивне поклончиће за библиотеку које су сами направили.

Веома су се обрадовали својим  првим  чланским картама.

 

Register to read more...

Дечја недеља и посете предшколских група у Гроцкој

У уторак, 8. октобра Централну библиотеку у Гроцкој обишле су три предшколске групе са својим васпитачима. Наши мали чланови су обишли читаоницу где смо разговарали о библиотеци. Након тога су разгледали  дечје књиге  и  потпм  добили своје прве чланске карте. Били су  заинтересовани да погледају  легат др Александра Костића који је изложен у холу библиотеке. За крај смо им показали  где "спавају" књиге за одрасле кориснике. Ово октобарско преподневно дружење  је протекло у  пријатној атмосфери с надом да ће се ови предшколци враћати у  библиотеку са својим родитељима.

Register to read more...

ПРЕДШКОЛЦИ ИЗ ВРТИЋА „ЛАНЕ“ И „ВЕСЕЉКО“ У КАЛУЂЕРИЦИ ТОКОМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

Током Дечије недеље чији је слоган ове године био „Моје је право да живим срећно  и здраво – за одрастање без насиља“ библиотеку у Калуђерици су обишле предшколске групе вртића „Лане“ и „Весељко“ са својим васпитачима. Предшколци су уз помоћ васпитача спремили позоришну представу и рецитовали песме из збирке песама Чика Јове Змаја. У разговору са библиотекарима научили су нове занимљивости о Библиотеци, чули приче како су изгледале прве Библиотеке у свету, како се писало на папирусу и глиненим плочицама.

 

Register to read more...

Предшколци ПУ Лане у посети библиотеци

У оквиру Дечје недеље 07.октобра 2019.год. предшколци ПУ Лане(група 3) обишли су Библиотеку у Калуђерици.

Деца су сазналашта је библиотека, коме и чему је намењена,које су обавезекорисника,како се књиге чувају.

Прошетали смо кроз фонд и искористили  прилику да  деца увиде  како  на полици  свака књига има своје местои да ју је зато лако наћи међу мноштвом других.

Добили су своје прве,бесплатне,чланске карте којима су се много обрадовали.

Register to read more...

ПОСЕТА ПРЕДШКОЛАЦА БИБЛИОТЕЦИ У ГРОЦКОЈ

Две групе предшколаца Предшколске установе „Лане“ из Гроцке су у четвртак, 12. априла са својим васпитачима посетили реновирану библиотеку у Гроцкој. У новом и лепом простору четрдесет малишана је упознато са радом библиотеке. Причали смо зашто књиге треба да се враћају у библиотеку, колико дуго могу да се задрже и   зашто морају да се чувају.

Register to read more...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja