Отворена изложба слика Радивоја Марковића

У Галерији библиотеке „Бранко Миљковић“ 19. Јуна  2014. године је отворена  изложба слика  Радивоја Марковића. . Изложбу је отворио проф.др. Михаило Шћепановић.
 Гости вечери Ратко Марковић-Риђанин и проф.др. Власта Миладиновић, вајар.
Радивоје Марковић је рођен у Виогору код Сребренице. Студирао је у Београду, а потом се запослио у Скадарлији радећи годинама на промоцији бројних уметника и најразличитијих уметничких вредности. Од 1977. године у многим листовима, часописима и зборницима објављује књижевне и ликовне прилоге. Од 1995. бави се и сликањем. Учествовао је на више од двадесет заједничких изложби и на десет међународних ликовних колонија. Ово је његова шеста самостална изложба.
 

У трагању за собом човек направи свакакву глупост. Али има нешто горе од тих промашаја. То је не трагати уопште. Ретки су они срећници који су вазда начисто са собом, који се остварени на пут отискују. Они се нису имали рашта ни рађати. Да живим колико и гавран, сигуран сам , да се не бих обрадовао своме одразу у огледалу. Да скончам сутра знао бих да сам имао тренутака мира и да сам обрадовао по неку сродну душу“ рекао је Радивоје Марковић.Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Отворена изложба слика Радивоја Марковића. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja