У ГАЛЕРИЈИ БИБЛИОТЕКЕ „БРАНКО МИЉКОВИЋ“ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА „ЧЕТВРТИ КРУГ СНА“ ВЕРИЦЕ ЈАНКОВИЋ

У Галерији Библиотеке „Бранко Миљковић“ у четвртак, 03.07.2014. отворена изложба слика „Четврти круг сна“, Верице Јанковић.
Сликарство Верице Јанковић пратимо релативно дуго, тачније од њеног првог излагања 2002. године.Од тада је приредила доста самосталних изложби.Радове је показала на бројним заједничким смотрама и била учесник многих ликовних колонија. Опробала се у разним техникама, у цртежу, акварелу, пастелу и уљу. Осим тога, није јој страна ни једна тематска област. Подједнако добро уме да наслика портрет, акт, мртву природу, ипак, особиту наклоност показује према природи.
 

Њена новија дела су заснована на пејзажу. Када је у питању акварел, запажа се потреба да одговарајући мотив реализује суптилним тонским прелазима. У њима преовлађују акорди плавих нијанси, које су, на неким местима, расветљене дискретним наносима других колористичких вредности. Што се слика тиче, њена су интересовања веома широка. Она упућују на обиље разноликих приступа како у тематском одабиру тако у начину извођења.Перцепција реалног се понекад претвара у повод за другачију материјализацију, која залази у слободно нанетих, експресивних потеза, а каткад бива пренета у склад лирски осетљивих, поетски успостављених казивања. Чини се да је Верица Јанковић, успела да досегне препознатљив ликовни код који је смешта у запажену појаву новије уметничке праксе, рекао је Здравко Вучинић, историчар уметности.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - У ГАЛЕРИЈИ БИБЛИОТЕКЕ „БРАНКО МИЉКОВИЋ“ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА „ЧЕТВРТИ КРУГ СНА“ ВЕРИЦЕ ЈАНКОВИЋ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja