Радионица '' Инклузија кроз уметност - промоција инклузије кроз аудио-визуелне уметности''

У сарадњи Хенди центра ''Колосеум'' и Библиотеке града Београда, 16. маја 2019. године, у  простору  огранка ''Владан Десница'' на Новом Београду, успешно је одржана још једна у низу радионица''Инклузија  кроз уметност - промоција инклузије кроз аудио-визуелне уметности''. Радионицу је водила харфисткиња Жељка Милошевић, уз асистенцију ученице харфе Лорете Хаџи Паунковић. Овога пута, учесници радионице били су корисници Дневног боравка ''Сунце'' - центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју са подручја града Београда, у пратњи дефектолога Славице Ђерковић и Јасмине Батиловић и радног терапеута Ранка Илића.

Опширније...

Свечано отворена реновирана Библиотека „Вук Караџић" на Новом Београду

У понедељак, 22. априла 2019. године, тачно у подне, свечано је отворена реновирана Библиотека „Вук Караџићˮ, централна библиотека у општини Нови Београд. Библиотека функционише у оквиру библиотечке мреже Библиотеке града Београда, а налази се на адреси Булевар Зорана Ђинђића 152.

Опширније...

Прослава јубилеја рођења Сергеја Михалкова 29. март 2019.

Широм Русије у марту се прослављало 106 година од рођења Сергеја Михалкова, великог руског дечјег писца. У библиотеци „Владан Десница“, у чијем окриљу се налази Библиотека руске књижевности, поклон Руске фондације за културу која носи име овог великог писца, обележен је овај јубилеј на креативан и занимљив начин. Пиредили смо програм за децу четвртог, петог и осмог разреда две новобеоградске школе - „Ђуро Стругар“ и „Лаза Костић“.

Опширније...

Предавање на тему „Безбедност деце и одраслих на интернету“

У среду, 27. марта 2019.  у библиотеци „Владан Десница“ у Сава Центру, предавање на тему “ Безбедност деце и одраслих наинтернету”одржао је Влада Арсић, наш познати писац и лиценцирани предавач МУП-а. Он је такође и едукатор  Фондације „Тијана Јурић“ из Суботице. Само у последње три године одржаоје више од 300 предавања и трибина у основним и средњим школама широм Србије.

Опширније...

Књижевно вече са Милијаном Барјактеревић

Дана 01. 04. 2019. год. имали смо част да угостимо Милијану Барјактаревић у Библиотеци   „Владан Десница“ у Сава центру.  Милијана Барјактаревић је дипломирани библиотекар и ради у библиотеци у Сремској Митровици.

Опширније...

Обавештење за кориснике читаонице у библиотеци "Владан Десница" ул. Милентија Поповића 9, центар "Сава"

Поштовани корисници, 
 
Обавештавамо вас да ће читаоница, због одржавања часова руског језика,  бити недоступна за коришћење у следећим терминима :
 
Понедељком 12:00-13:00 и 17:30-18:30
Уторком 16:30-18:30
Средом , 10:30-11:15, 12:00-13:00 и 17:30-18:30
Четвртком  16:30-18:30
Суботом 10:30-11:15, 12:00-13:00
 
 
Захваљујемо на разумевању.

Прва посета библиотеци „Владан Десница“

На велико задодовољство библиотекара у фебруару и марту месецу посетиле су нас старије вртићке групе вртића „Пчелица“, „Весна“, „Лептирић“, „Зека“ и „Чуперак“. Ово је била прва посета библиотеци малишана из ових вртића. Том приликом упознали смо их са правилима понашања у библиотеци, као и са начином позајмљивања књига. Весели и расположени, радо су одговарали на питања библиотекара о књигама и сликовницама које воле и које им родитељи читају. Свако дете је навело неку своју омиљену причу или бајку.

Опширније...

Завршна манифестација Читалачке значке Новог Београда

У петак, 8. марта2019. године, у препуној сали 1 Градске општине Нови Београд, одржана је завршна манифестација Читалачке значке Новог Београда за претходну годину.

Књижевно-образовна радионица која популарише књигу и културу читања, са традицијом дугом преко 50 година, траје са несмањеним интересовањем основаца. На такмичењу за 2018. годинуучествовало је свих 19 новобеоградских основних школа са 1828 учесника. Читалачку значку, велику и важну ваннаставну активност и својеврсни читалачки маратон, Библиотека града Београда, Одељење библиотека "Вук Караџић" Нови Београд, организује у сарадњи са Активом школских библиотекара основних школа Новог Београда и Градском општином Нови Београд.

Опширније...

Јапан (фото + прича) ауторке Јелене Ранковић

Дана 20. 02. 2019. имали смо част да угостимо Јелену Ранковић, новинарку, списатељицу и фотографа у библиотеци„Владан Десница“ у Сава центру. У лепој и опуштеној атмосфери смо се дружили, Јелена нам је причала о Јапану, о њиховој култури, свакодневном животу и занимљивостима које не бисмо могли да нађемо на интернету. Причала нам је и о својим путовањима свуда по свету и о својој књизи Прохујало с кошавом.  Најавила је ускоро и нову књигу. Овом приликом  је отворена и њена изложба фотографија о Јапану, која ће трајати до краја марта 2019. године. Дружење са Јеленом је било изузетно посећено а договорен је и поновни сусрет и наставак сарадње.

Опширније...

Промоција књиге поезије Биљане Хукић „Плес са кишом“

Библиотека „Владан Десница“ је у сарадњи са Савезом књижевника у отаџбини и расејању 28. јануара 2019. године огранизовала промоцију књиге поезије Биљане Хукић „Плес са кишом“. О књизи је говорио књижевник Веселин Мишнић и потпредседница Савеза књижевника Чедна Радиновић Лукић. Промоција је била изузетно посећена, а посетиоци су уживали у новим стиховима ове ауторке у лепој и пријатној атмосфери библиотеке.

Опширније...

Стручни скуп библиотекара у Обреновцу

У петак 21. децембра у библиотеци „Влада Аксентијевић“ у Обреновцу, одржан је четврти стручни скуп Сусрети београдских библиотекра. Тема скупа је била „Библиотекари пред захтевима корисника“. На почетку дешавања присутне је поздравила директорка библиотеке Ивана Јаношевић.

Опширније...

Мало другачији час српског језика у библиотеци

 У понедељак 17. децембра библиотеку „Владан Десница“ посетили су ученици четвртог разреда из новобеоградске Основне школе „Јован Стерија Поповић“.  Госте смо поздравили речима добродошлице, упознали смо их са библиотечким правилима и фондом, првенствено намењеним деци. На почетку смо говорили о читању, омиљеним књигама, шта они воле да читају и колико често то чине. 

Опширније...

Дружење са Весном Алексић у библиотеци „Владан Десница“

На велико задовољство библиотекара и ђака четвртака из Основне школе „Јован Дучић“, у уторак 18. децембра у библиотеци „Владан Десница“ угостили смо Весну Алексић, нашу познату ауторку за децу и младе. Весна се више од тридесет година веома успешно бави писањем дечјих књига. У свом досадашњем раду више пута је награђивана за најбољу књигу – роман„Звезда ругалица“ је добио награду Невен као најбоља књига за младе у 1997. години; њена позната збирка прича„Ја се зовем Јелена Шуман“ добила је награду Политикиног Забавника за најбољу књигу за децу у 1998. години.  На овогодишњем Сајму књига Весна је поново добила награду за најбољу књигу.

Опширније...

„Black Light“ Миомира Петровића у библиотеци „Владан Десница“

Након успешне промоције у СКЦ-у, имали смо част и задовољство да у четвртак, 6. децембра 2018., у библиотеци „Владан Десница“ у Сава центру, угостимо нашег познатог писца и драматурга Миомира Петровића. Овом приликом, један од најпрепознатљивијихЛагуниних аутора представио је свој нови роман „Black Light“, који се појавио непосредно пред Сајам књига. За разлику од већине претходних дела која се углавном баве историјским темама, Петровић се у овом новом роману окренуо будућности у којој се осећа страх, недостатак емпатије, правде и човечности.

Опширније...

Новембарско дружење у „Десници“

    Као вид сарадње са приватним  вртићима, 20.новембра угостили смо децу предшколског узраста и децу I, II, III разреда из боравка вртића „Жан Жак“. Том приликом смо уписали сву децу овог вртића, као и њихове васпитаче као сараднике.  Присутној деци и васпитачима поделили смо чланске карте. У оквиру програма Упознавања деце са жанром бајка, играна је игра „Погоди бајку“, где су деца на основу слика ликова и упечатљивих догађаја, погађала о којој бајци је реч.

Опширније...

„Сунце“ у „Владану Десници“

У новембру смо наставили сарадњу са особама ометеним у развоју из Дневног боравка „Сунце“. Радионицу смо одржали 28. новембра, уз присуство и два васпитача из боравка. У првом  делу радионице полазнике смо упознали са животом и делом Душка Радовића, а онда смо кроз позориште сенки представили песму „Замислите“, а користећи колаж технику, песму „Плави зец“. На обе песме су јако лепо реаговали и имали само позитивне коментаре. У наставку смо урадили и причу у сликама „Јоца и чаробни пасуљ“

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Нови Београд. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja