Otvorena izložba "...IMAM SVOJ KRUG KREDOM..." povodom 140 godina od rođenja Isidore Sekulić

U sredu, 1. marta 2017. godineu 12 časova, u Odeljenju za rad sa korisnicima Biblioteke grada Beograda, otvorena je izložba "...IMAM SVOJ KRUG KREDOM...", koju priređuju Biblioteka grada Beograda i Srpsko bibliofilsko društvo iz Beograda.

Izložba obeležava 140 godina od rođenja Isidore Sekulić(1877-1958), znamenite srpske književnicei prve žene akademika Srpske akademije nauka i umetnosti,koja je osećala i razumela srpsku tradiciju i duhovnost i spajala je sa kulturom Evrope.

Опширније...

Promocija knjige Senka osmog eona autora Selimira Radulovića

U četvrtak, 23. februara u 19 časova, u Biblioteci grada Beograda u čitaonici Fonda umetnosti biće održana promocija knjige Senka osmog eona od autora Selimira Radulovića. Pored autora govoriće i Ivan Negrišorac, književnik i univerzitetski profesor, kao i dramski umetnici Marija Vicković i Nebojša Dugalić.

 

Опширније...

PIKASO - UMETNIK ZA SVA VREMENA

Pablo Pikaso (1881-1973) je tokom 75 godina svoje likovne aktivnosti stvorio brojna dela u svim žanrovima likovne umetnosti i bio začetnik pojedinih pravaca (kubizam, multimedijalna umetnosti, postmoderna), pa je za pojedine istoričare umetnosti bio problem da odrede raspon njegovog stvaralaštva. U ovom predavanju ćemo ukazati na te raspone i domete, kao i neke predrasude u vezi sa njegovom ličnošću. U pojedinim delima on je veličao radost i lepotu života, a u drugima prikazaogrozote tekuće istorije 20. veka, obuhvativši ceo raspon ljudskih i ne-ljudskih situacija, sa kojima se suočavao. 

 

Izložba akvarela „Tragovi postojanja“ Zdravka Velovana u Galeriji Atrijum

U utorak, 14. februara 2017. godine u Galeriji Atrijum Biblioteke grada Beograda otvorena je izložba akvarela pod nazivom „Tragovi postojanja“ autora Zdravka Velovana.

Опширније...

PREDSTAVLjANjE KNjIGA EVE RAS I NENADA MILENKOVIĆA NA VRAČARU

 

U Biblioteci „Petar Kočić“ na Vračaru su prestavljene knjige Eve Ras „Srbijo, ljubavi moja“ i Nenada Milenkovića „Što ne govori se svima“, koje su izašle u izdanju izdavačke kuće Jugart. Nova knjiga poznate glumice, spisateljice i slikarke Eve Ras je zbirka kolumni koje je ona pisala za listove „Politika“ i „Alo“ i prema njenim rečima, ova knjiga je njena izjava ljubavi prema srpskom narodu kome se oduvek divila kako hrabro podnosi sve nevolje koje su ga snalazile kroz istoriju. U knjizi se nalazi i mnoštvo komentara čitalaca na činjenice iznete u kolumnama.  

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Naslovna. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja