Izložba akvarela „Tragovi postojanja“ Zdravka Velovana u Galeriji Atrijum

U utorak, 14. februara 2017. godine u Galeriji Atrijum Biblioteke grada Beograda otvorena je izložba akvarela pod nazivom „Tragovi postojanja“ autora Zdravka Velovana.
Zdravko Velovan je diplomirao i magistrirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Milice Stevanović. Izlaže od 1981. godine. Do sada je izlagao na 21 samostalnoj i na više stotina grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član je ULUS-a. Dobitnik je više nagrada i priznanja za svoj rad. Od njegovih brojnih nagrada navedimo neke: nagrada Fonda Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu za crtež 1987, Velika nagrada za slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu iz Fonda „Rista i Beta Vukanović“ 1989, nagrada „Paja Jovanović“ na Ivršačkom likovnom salonu 1996, nagrada za grafiku na Prvoj ULUS-ovoj bijenalnoj izložbi „Metod grafika“ 2006.
 
Ciklus akvarela kojima se predstavlja u Galeriji Atrijum, koje do sada nije izlagao, nastao je u toku poslednje tri godine.  Inspiraciju nalazi u kretanju vode i svetlosti, motivima iz prirode i fragmentima biljnog sveta,  predela, vrtova i bašta. Izražajnim, zrakastim potezima četke prenosi lične impresije i stvara akvarele u bojama duginog spektra.
 
Izloženi akvareli svedoče o autorovom interesovanju i ushićenju pred lepotom sveta koji ga okružuje i njegovom originalnom likovnom rukopisu.
Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Izložba akvarela „Tragovi postojanja“ Zdravka Velovana u Galeriji Atrijum. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja