Biblioteka grada Beograda organizuje MetLib 2018

Biblioteka grada Beograda imaće čast da organizuje međunarodnu MetLib konferenciju u 2018. godini. Ovo je jedna od najznačajnijih međunarodnih konferencija u oblasti bibliotečko-informacione delatnosti, koja okuplja renomirane stručnjake za bibliotekarstvo i rukovodioce javnih biblioteka gradova metropola. Konferencija se organizuje u okviru IFLA Sekcije biblioteka velikih gradova (Metropolitan Libraries Section - MetLib).

Ovogodišnja konferencija je održana u Montrealu (Kanada), od 30. aprila do 5. maja. Konferenciju su organizovali Nacionalna biblioteka i arhiv Kvebeka i Biblioteke grada Montreala. Na konferenciji je učestvovalo oko 60 predstavnika biblioteka iz SAD, Francuske, Holandije, Kanade, Nemačke, Hrvatske, Kine, Finske, Italije, Češke, Singapura... Tema skupa bila je „Partnerstva: stvaranje nove vizije za bibliotekeˮ.

Tri predstavnika Biblioteke grada Beograda učestvovali su na konferenciji, predstavivši projekte Biblioteke koji su uspešno realizovani u saradnji sa partnerima. Pored učešća sa izlaganjem u zvaničnom programu konferencije, predstavnici Biblioteke su imali i više sastanaka u vezi sa organizacijom MetLib-a 2018 i učestovali su u radu Stalnog odbora MetLib-a (MetLib Standing Committee).

MetLib 2018 biće jedna od najznačajnijih bibliotečkih konferencija koja je do sada održana u Srbiji. Dodeljivanje organizacije ovako važnog stručnog skupa Biblioteci grada Beograda potvrda je visoke reputacije koju ova ustanova uživa u međunarodnim okvirima. 

Detalje o MetLib-u 2017 možete naći na ovom linku metlib2017montreal.org

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Biblioteka grada Beograda organizuje MetLib 2018. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja