Svečano otvorena Biblioteka ruske literature „Sergej Mihalkovˮ

Svečano otvaranje Biblioteke ruske literature „Sergej Mihalkovˮi potpisivanje Sporazuma o saradnji Biblioteke grada Beograda i Ruskog fonda kulture održano je u subotu, 13. maja 2017. godine u Biblioteci „Vladan Desnicaˮ u Sava Centru.

Prisutnima su se obratili Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda, Milan Lazović, zamenik sekretara za kulturu Grada Beograda, Julija Subotina Mihalkova, potpredsednica Ruskog fonda kulture, Jegor Končalovski, režiser i producent, Olga Slepova, direktorka Centralizovanog bibliotečkog sistema grada Uljanovsk i Galina Bubnova, direktorka Centralizovanog bibliotečkog sistema grada Magnitogorsk.

Svečanu i prijateljsku atmosferu obogatio je prigodni muzički program u okviru kojeg su nastupili muzički ansambl „Solsticij“ i orkestar Moskovskog muzičkog kadetskog korpusa.

Biblioteka grada Beograda uspostavila je saradnju sa Ruskim fondom kulture iz Moskve, u želji da doprinese razvoju srpsko-ruskih kulturnih, umetničkih i naučnih veza.

Književnik Sergej Mihalkov (1913-2009) bio je poznati ruski pisac za decu, a autor je i teksta himne Sovjetskog Saveza i teksta himne Rusije. On je otac filmskih reditelja Nikite Mihalkova i Andreja Končalovskog.
Biblioteka ruske literature funkcionisaće kao poseban fond u okviru Biblioteke „Vladan Desnicaˮ (Sava Centar, Milentija Popovića 9).

Biblioteka je od ruske strane dobila na poklon 2.000 knjiga i multimedijalne građe, što će činiti osnovu fonda. Sporazumom se predviđa permanentno obogaćivanje fonda i organizovanje različitih programa posvećenih Rusiji, njenoj kulturi, umetnosti i nauci.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Svečano otvorena Biblioteka ruske literature „Sergej Mihalkovˮ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja