Dani “ReKreiranje Tesle - Prakse koje stvaraju Genija” – edukativne radionice

U prostorijama Biblioteke grada Beograda će se u sredu, 7. juna i četvrtak, 8. juna 2017. održati niz edukativnih radionica u okviru Dana “ReMakingTesla- PracticesthatmakeaGenius”.

ReMakingTesla- PracticesthatmakeaGenius
ReKreiranje Tesle - Prakse koje stvaraju Genija)

Dani interaktivne i integrativne edukacije, 3 - 9. jun, 2017.

ReMaking Tesla su dani edukativnih radionica i stručnih skupova za razvoj kreativnosti, kolektivnosti i inovacije, kao i mesto saradnje i razmene iskustava, podržani od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Telekoma, Biblioteke grada Beograda i više domaćih i inostranih institucija. Program organizuju i izvode internacionalni edukatori i istraživači. Radionice i skupovi su besplatni, namenjeni timovima i pojedincima. Za rezervisanje mesta posetitewww.remakingtesla.com ili https://www.facebook.com/ReMakingTesla

 

Istraživanjem i praktikovanjem veština i pristupa, vrednosti i vizija koje su omogućavale i pokretale Tesline doprinose čovečanstvu, uz augmentaciju socio-tehničkim sistemima za kolektivnu inteligenciju, cilj radionica je da osnaži učesnike na putu razvoja kolektivnog genija, kolektivnog Tesle.

 

RASPORED DOGAĐAJA


3. jun, od 17:30 do 20:00h, ReMaking Tesla - multidisciplinarni okrugli sto, 2. internacionalnog Tesla kongresa, Sava Centar, sala 3.

Istaknuti naučnici, pesnici i likovni umetnici stvaraće kreativni multidisciplinarni dijalog na temu ReKreiranja Tesle. Podržan socio-tehnološkim ekosistemom CoLaboArthon i  DialoGame, njihov kreativni dijalog će izrasti u multimedijalno delo.

 

5. jun, 11:00-13:00h, Diskusija Društveno preduzetništvo”Univerzitetska biblioteka

Tema: kako je, naizgled konfliktne potrebe i mogućnosti startapova, sa jedne, te društveno angažovanih, edukativnih i institucija kulture sa druge strane, moguće zadovoljiti novim oblikom saradnje.

 

EDUKATIVNE RADIONICEBiblioteka grada Beograda, Knez Mihailova 56


7. jun, 12:00 - 16:00h, Dizajniranje budućnosti (City Game).

Tesla je imao razvijenu moć vizuelizacije i osećaj za buduće naučne trendove
Ovom interaktivnom edukativnom igrom (kreiranom od strane inostranih stručnjaka) vizuelizujemo  buduće naučno-sociološke trendove, a kroz kolektivne akcije gradimo održivu budućnost.

 

7. jun, 18:00 - 21:00h, Flow Experience.

Zahvaljujući dubokom fokusu (Flow) Tesla je dostizao direktnu kreativnost

Upoznajući se sa svojim ličnim preprekama, polaznici radionice Plavog Pozorišta će iz iskustva upoznati elemente akcije: intenciju, incijativu i energiju, te učiti kako da povećaju svoju produktivnost.

 

8. jun, 11:00 - 15:00h, CoEvoLudens -edukativne mikro-radionice

Kako Teslinu kreativnost i inovativnost postići kolektivnim genijem?

CoEvoLudens su razvili domaći i međunarodni eksperti zarad ko-evolucije timova (”multi sapiens”),  usavršavanje i rešavanje problemaiz njihovog portfolija. Timovi prolaze kroz mikro-radionice kreativnosti i inovacije i grade  svoje putanje razvoja, vođeni refleksijama stručnjaka i IT sistema.

 

8. jun, 15:30 - 18:30h, Paradoksalne puzle (by Escher Creative Group).
Praksa kolektivnog razmišljanja, vođena ruskim ekspertima, omogućava da vidimo konvencionalne pojmove iz iznenađujućeg ugla, dovodi do dubokih prodora u shvatanjima i neočekivanih otkrića.

 

8. jun, 20:00 - 21:30h, Otvoreni razgovori sa predavačima - refleksije i demonstracije.9. jun: Multidisciplinar. Networking - za domaće i inostrane edukatore, ITevce, stručnjake, umetnike.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Dani “ReKreiranje Tesle - Prakse koje stvaraju Genija” – edukativne radionice. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja