Počeo Međunarodni sajam knjiga u Pekingu

Danas je u Pekingu počeo Međunarodni sajam knjiga na kome u organizaciji Ministarstva kulture i informisanja Srbija ima svoj štand. Prvi posetioci su već pristigli, a razgovori otpočeli. Na međunarodnom forumu pod nazivom „Kais i put: međunarodna saradnjaˮ, govorio je sinolog, direktor Instituta Konfucije u Srbiji, i član srpske delegacije na ovogodišnjem Sajmu, prof. dr Radosav Pušić. Njegova prezentacija se bavila istorijom i razvojem prevođenja dela iz istorije, filozofije i književnosti između Srbije i Kine. Na Forumu su učestvovala i još tri člana srpske delegacije – Sanja Milić, Xsaolei Jin i Jasmina Ninkov.

Prezentacije na Forumu su pored predstavnika Kine imali i predstavnici Međunarodnog udruženja izdavača, izdavačkih asocijacija Egipta, Irana, Mađarske, Češke, Južne Afrike..., predstavnici velikih izdavačkih kompanija, poput Elseviera i dr.

Republika Srbija učestvuje treći put na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu. Na srpskom štandu izložene su knjige domaćih autora prevedene na kineski jezik, odabrani naslovi iz aktuelne pesničke i prozne produkcije, kapitalna monografska izdanja i teorijska literatura. Programski nastup Srbije na pekinškom sajmu, pod naslovom „Dijalozi“ , posvećen je jubilejima – 250. godišnjici od rođenja Filipa Višnjića i 125. godišnjici od rođenja Ive Andrića. Programski nastup je osmislila i realizuje Biblioteka grada Beograda.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Počeo Međunarodni sajam knjiga u Pekingu. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja