Ambasador Srbije u Kini posetio srpski štand na Sajmu knjiga u Pekingu

U petak, 25. avgusta 2017. godine, ambasador Republike Srbije u NR Kini, prof. dr Milan Bačević, obišao je srpski štand na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu. U razgovoru sa članovima srpske delegacije ambasador Bačević stekao je uvid u način na koji se Srbija predstavlja na ovogodišnjoj manifestaciji, dobio informacije o konceptu našeg nastupa, programskim aktivnostima i knjigama koje se predstavljaju kineskoj publici. Ambasador je takođe razgovarao i sa predstavnicima organizatora Sajma knjiga u Pekingu.

Istog dana na srpskom štandu održan je još jedan program. U saradnji sa izdavačkom kućom Anhui (pun naziv: Anhui Literature & Art Publishing House) predstavljena je edicija Savremena srpska književnost, u okviru koje je objavljen kineski prevod „Knjige o bambusu” Vladislava Bajca. O Bajčevom romanu govorili su glavna urednica izdavačke kuće Anhui, Tuan Sjaođing, prevodilac Peng Jučao i autor.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Ambasador Srbije u Kini posetio srpski štand na Sajmu knjiga u Pekingu. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja