Održan program posvećen Andriću na Sajmu knjiga u Moskvi

U petak, 8. septembra 2017. godine, u okviru srpskog nastupa na 30. Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi, održan je program posvećen stvaralaštvu Ive Andrića. O lirskom u delu Ive Andrića – o tome koliko je srpski nobelovac bio pesnik u pripovetkama i u romanima koji su osvojili svet i snažno uticali na srpsku književnost druge polovine HH veka – govorili su Aleksandar Jerkov, profesor Filološkog fakulteta i upravnik Univerzitetske biblioteke u Beogradu, Dragan Jovanović Danilov, pesnik i Sanja Milić, urednik programa. Razgovor je prevodila prof. dr Irina Antanasijević. U okviru programa emitovan je i promotivni film Dijalozi, koji je publika nagradila snažnim aplauzom.

Programu su prisustvovali i ambasador Republike Srbije u Ruskoj Federaciji, dr Slavenko Terzić, kao i Ivanka Stamenković, prvi savetnik naše ambasade u Moskvi.

Nakon programa, ambasador Terzić obišao je srpski štand, gde su ga domaćini štanda upoznali sa konceptom našeg sajamskog nastupa, izloženim knjigama i promotivnim materijalima. Tokom obilaska, ambasador je na štandu razgovarao sa ruskim profesorima univerziteta, prevodiocima, članovima srpske delegacije i srpskim studentima u Moskvi koji su posetili štand.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Održan program posvećen Andriću na Sajmu knjiga u Moskvi. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja