Izložba “Petar Peca Popović: Zaustavljenost – Rok memorabilije” u Galeriji Atrijum i “Zaustavljenost” – veče Pece Popovića u Odeljenju umetnosti

U četvrtak, 2. novembra 2017. godine u Galeriji Atrijum otvorena je izložba “Petar Peca Popović: Zaustavljenost – Rok memorabilije”, a u Odeljenju umetnosti održan je program “Zaustavljenost” – veče Pece Popovića.

Izložba predstavlja pedeset godina razmatranja o rokenrolu Pece Popovića, hroničara zbivanja u svetu rokenrol stvaralaštva, svedoka i tumača mnogih događaja iz te sfere kod nas i u svetu. Izložba je dokumentarnog karaktera i sadrži artefakta iz lične arhive Pece Popovića.

Petar Peca Popović, novinar, rok kritičar, publicista i kolumnista “Blica”, autor je knjige “Rokopisi”, sa Mihajlom Pantićem koautor knjige “Biti rokenrol”; autor je brojnih priča i eseja u kultnim rok časopisima “Džuboks” i “Rok”, na prvom muzičkom radiju 101 – programa Radio Beograda i na prvoj alternativnoj televiziji OK kanala, ovogodišnji je dobitnik nagrade Fondacije “Tanja Petrović”  za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima.

U Galeriji Atrijum prisutnima se obratila Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda. Izložbu je otvorio Mihajlo Pantić, pisac i univerzitetski profesor.

Izložba je otvorena do 13. novembra 2017. godine.

Osim ove postavke priređen je program u Odeljenju umetnosti u kome su sa Pecom Popovićem učestvovali Dejan Cukić, Vladimir Pištalo, Mihajlo Pantić, Nenad Zlatanović, Milan Plećaš i  bend “Vreme čuda”.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Izložba “Petar Peca Popović: Zaustavljenost – Rok memorabilije” u Galeriji Atrijum i “Zaustavljenost” – veče Pece Popovića u Odeljenju umetnosti. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja