Otvoren ogranak Biblioteke grada Beograda u naselju Stepa Stepanović

U petak 22. decembra 2017. godine, u naselju Stepa Stepanović, otvoren je ogranak Biblioteke „Dositej Obradović” na Voždovcu – Biblioteka „Milorad Panić Surep”.

Biblioteka „Milorad Panić Surep“ na Voždovcu jedna je od najstarijih javnih biblioteka u Beogradu. Nalazila se na adresi Ustanička br. 66, a dobila je naziv po istaknutom  kulturnom radniku, čoveku koji je obeležio kulturni život prestonice zalažući se za izgradnju Muzeja savremene umetnosti, Muzeja revolucije, kao i nove zgrade Narodne biblioteke Srbije, čiji je, pred kraj života, bio i upravnik.

Zbog loših komunalnih uslova, pre dve godine Biblioteka je prestala sa radom na prethodnoj adresi. Početkom ove godine, Biblioteka grada Beograda dobija na korišćenje prostor u naselju Stepa Stepanović, u Ulici generala Ljubomira Milićevića 3 (68 kvadratnih metara), te je odlučeno da se u ovaj prostor preseli fond Biblioteke „Milorad Panić Surep“.

Bibliotečki prostor je moderno opremljen novim nameštajem, internet čitaonicom, kao i fondom od oko 13.000 jedinica knjižnog fonda namenjenog kako odraslima, tako i dečjoj populaciji.

Na svečanom otvaranju Biblioteke, prisutnima su se obratili Aleksandra Vićentijević, načelnica Odeljenja Biblioteke Savski venac i Voždovac, Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda i Milan Lazović, podsekretar za kulturu grada Beograda.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Otvoren ogranak Biblioteke grada Beograda u naselju Stepa Stepanović. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja