POČEO SA RADOM JEDINSTVENI NACIONALNI PORTAL ZA PREPORUKE KNjIGA ZA ČITANjE

 

U ponedeljak, 25. decembra u 12 sati, u Vukovoj sali Biblioteke grada Beograda  održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen portal ŠTA DA ČITAM.

Na konferenciji su govorili: Jasmina Ninkov, direktorka BGB, Ljubica Arsić, književnica , Marjan Marinković, rukovodilac projekta i Isidora Injac, glavna urednica portala.

Portal Šta da čitam je jedinstveni nacionalni portal za preporuke za čitanje knjiga koje su objavljene na srpskom jeziku. U radu portala, koji je kreirala Biblioteka grada Beograda, učestvuju 34 javne biblioteke iz Srbije i oko 60 bibliotekara. Preporuke pišu i tri renomirane ličnosti iz oblasti književnosti: Jasmina Vrbavac, Mihajlo Pantić i Ljubica Arsić.

Izradu portala pomoglo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Uz veliko zadovoljstvo svih prisutnih je objavljeno da je portal Šta da čitam zvanično pušten u rad. Portal se nalazi na adresi www.stadacitam.rs.

 

 

 

 

 

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - POČEO SA RADOM JEDINSTVENI NACIONALNI PORTAL ZA PREPORUKE KNjIGA ZA ČITANjE. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja