DOKUMENTARNI FILMOVI U NOVOJ DIGITALNOJ PONUDI ZA ČLANOVE BEOGRADSKIH BIBLIOTEKA

Narodna biblioteka Srbije i Biblioteka grada Beograda u saradnji sa Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma Beldoks lansirali su projekat AVA Doc Beograd. Članovi biblioteka će od danas (11. 07. 2018) imati ekskluzivnu priliku da besplatno koriste usluge AVA VOD platforme i gledaju najatraktivnija ostvarenja savremene svetske dokumentaristike koja su prikazana na Beldoksu u prethodnih nekoliko godina. Sa brojem svoje članske karte oni mogu pristupiti videoteci onlajn(putem linka https://belgrade.ava.watch/) ili filmove gledati u prostorijama biblioteka. Ovim inovativnim projektom multimedijalni sadržaj u bibliotekama se obogaćuje i po prvi put se uvodi onlajn VOD (video on demand)servis u srpskom bibliotekarstvu.

AVA Docje projekat koji okuplja 27 partnera iz 9 evropskih zemalja sa ciljem da evropske filmove učini dostupnim korisnicima biblioteka u raznim evropskim zemljama. Evropski festivali kratkog i dokumentarnog filma svoj filmski program čine dostupnim za korisnike 15 biblioteka širomEvrope (VelikaBritanija, Nemačka, Portugal, Češka, Finska, Italija, Srbija).U Srbijisu to korisnici NarodnebibliotekeSrbije i BibliotekegradaBeograda. U projekat su uključena 4 značajna festivala dokumentarnog filma iz Evrope – Ji.hlava IDFF, DocLisboa, Sheffield IFF i Beldocs IDFF. Nosilac projekta je nemačka kompanija Reelport.

Korisnici AVA VODmogu učestvovati u nagradnoj igri #europeanfilmchallengekojatraje do kraja jula 2018, a pobednik osvaja putovanje na Venecijanski filmski festival. Za evropske filmove odgledane na ovojplatformi učesnici takmičenja će dobiti dodatnih 3 poena po filmu. Takmičenju se mogu priključiti osobe starijeod 18 godina. Pokrenite izazov na www.europeanfilmchallenge.eu.

Projekat AVA Docje podržala Evropska unija kroz program KreativnaEvropa, potprogram Mediji, kao i Ministarstvo kulture i informisanja RS.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - DOKUMENTARNI FILMOVI U NOVOJ DIGITALNOJ PONUDI ZA ČLANOVE BEOGRADSKIH BIBLIOTEKA. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja