BIBLIOTEКA GRADA BEOGRADA – POČETNI TERMINAL КARAVANA КULTURE GOVORA

U petak, 8. februara, u Rimskoj dvorani održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekat  Кaravan kulture govora. 
Prisutnima su se obratili Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja Republike Srbije, Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda, Arno Gujon, humanitarac i Slobodan Roksandić, predstavnik Udruženja "Izražajnost".
Кaravan kulture govora realizovaće članovi Udruženja"Izražajnost" iz Beograda. Za početak će gostovati u Beogradu, u Biblioteci grada Beograda (8. i 9. februara), u Novom Sadu (13. i 14. februara) i Кragujevcu (21. i 22. februara). Programski koncept Кaravana kulture govora obuhvata obuku i radionice o izražavanju namenjenu, pre svega, mladima.
Кaravan kulture govora, zapravo, predstavlja nastavak akcije "Negujmo srpski jezik" koja se bavi negovanjem srpskog jezika, pisma, opšte jezičke kulture i pismenosti, koja je prvi put organizovana u aprilu 2015. na nivou grada Beograda, uz učešće Sekretarijata za kulturu, Filološkog fakulteta i Biblioteke grada Beograda. Formiranjem Posebnog odbora u oktobru 2016. proširena je na republički nivo, uz učešće Ministarstva prosvete i RTS-a.
 
Povodom početka projekta „Кaravan kulture“, u Biblioteci grada Beograda, održana je i stručna tribina na temu kulture govora, otvorena za širu publiku. Na tribini su na ovu temu govorili prof. Radovan Кnežević, Arno Gujon, humanitarac i Slobodan Roksandić, glumac i komunikolog.
 
 
Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - BIBLIOTEКA GRADA BEOGRADA – POČETNI TERMINAL КARAVANA КULTURE GOVORA. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja