Sastanak Di-XL pratnera i konferencija u Rigi

Predstavnici Biblioteke grada Beograda koji već dve godine (novembar 2012 – oktobar 2014.)rade na projektu Di-XL u periodu od 17. do 19. septembra boravili su u Rigi na završnom sastanku partnera, kao i na konferenciji „Biblioteke kao moćni partneri u promovisanju  rezultata projekata celoživotnog učenja“.

Četvrti sastanak partnera (Latvijas Nacionālā bibliotēka/ Letonija, Baltic Bright (BB)/ Letonija, Action Synergy/ Grčka, Sedukon/ Češka Republika, Biblioteka grada Beograda / Srbija,Social Innovation Fund (SIF) / Litvanija) održan je u novoj zgradi Nacionalne biblioteke Letonije, poznatoj pod nazivom Palata svetlosti (Gaismas Pils). Tokom dva dana rada razmotren je metodološki materijal, koji predstavlja jedan od produkata projekta, analizirane su aktivnosti u okviru radnog paketa 6, napravljen je pregled seminara održanih u zemljama partnera, a koji su bili organizovani za zainteresovane učesnike u celoživotnom učenju, podneti su izveštaji o diseminaciji i eksploataciji rezultata projekta i u završnom delu su razmotreni organizacioni detalji konferencije.

U NBL je 19. septembra održana konferencija „Biblioteke kao moćni partneri u promovisanju  rezultata projekata celoživotnog učenja“ u kojoj su uzeli učešće svi partneri projekta kao i veliki broj saradnika u projektu. Konferenciju je otvorio gospodin Uldis Zarinjš iz Nacionalne biblioteke čemu su sledila predavanja gospođe Liane Knobel iz Gradske biblioteke u Bredi u Holandiji kao i gospodina Pera Paludan Hansena koji se skupu obratio u ulozi predsednika Evropske asocijacije celoživotnog učenja (EAEA). 

Usledila je panel sesija na kojoj su predstavljeni primeri dobre prakse i u kojoj je prezentovano pet programa Biblioteke grada Beograda iz oblasti celoživotnog učenja. U okviru konferencije održana je radonica o saradnji dva sektora (bibliotečkog i  organizacija/ustanova koje se bave celoživotnim učenjem).

Sledila je panel sesija „Upotreba Di-XL Modela u sistemima celoživotnog učenja“ u kojoj je značajno učešće uzela direktorka Biblioteke grada Beograda, Jasmina Ninkov, pored Enate Kivrinje direktorke EU Edukativnih programa, Ajre Lepik, profesorke Univerziteta u Talinu, Barbare Moljnike, generalne direktorke UNESKO nacionalnog komiteta Letonije i Guntra Kaufmana direktora sektora za projekte i celoživotno učenje Nacionalnog centra za edukaciju.

Konferencija je završena svečano dodelom priznanja najaktivnijim saradnicima partnera projekta. Najaktivniji saradnik Biblioteke grada Beograda u ostvarivanju ciljeva Di-XL projekta bila je Beogradska otvorena škola (BOŠ), te je nagradu primio gospodin Milorad Bjeletić izvršni direktor ove značajne ustanove

 

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Sastanak Di-XL pratnera i konferencija u Rigi. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja