SAVREMENI EKVADOR

Ciklus ekvadorskog filma
Institut Servantes, u saradnji sa Ambasadom Ekvadora u Budimpešti, Počasnim konzulatom Ekvadora u Beogradu i Bibliotekom grada Beograda, organizuje filmski ciklus “Savremeni Ekvador” tokom kog će biti prikazana tri filma novije filmske produkcije ove zemlje. Ciklus će se održati u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda, a svečano će ga otvoriti ambasador Ekvadora u Budimpešti i počasni konzul Ekvadora u Beogradu, u utorak 7. oktobra u 19h.
Ulaz je slobodan,  a svi filmovi će biti prikazani sa titlovima na srpskom jeziku.  
Ribolovac (Pescador)
Sebastijan Kordero, 2012.
07. oktobar u 19h
Siže filma: Blankito živi sa svojom majkom u Matalu, ribarskom seocetu na severnoj obali Ekvadora. Za razliku od većine muškaraca u selu, on nije riboovac, ne ume da baca mrežu a nije ni zainteresovan da nauči: oseća se kao da mu tu nije mesto i da sudbina ima za njega druge planove. Svakodnevno preti da će otići u Gvajakil u potrazi za svojim navodnim ocem, poznatim političarom kojeg nikad nije upoznao. Jednog dana, jedan neobičan događaj poremetio je učmalu seosku rutinu: plima je donela na obalu plaže drvene kutije sa paketima u obliku cigala, uvijenim u plastiku i punim kokaina. Blankito nije svestan da će mu dani koji će uslediti doneti više uzbuđenja nego što ga je ikad bilo u mirnom Matalu. Film se temelji na stvarnim događajima.  
U ime kćerke (En el nombre de la hija)
Tania Ermida, 2012.
08. oktobar u 19h
Siže filma: Manuela nosi ime po svome ocu, socijalisti i ateisti, ali njena baka, konzervativna katolkinja, insistira da joj da ime koje nose sve prvorođene devojčice u familiji, generacijama unazad: Dolores. Priča se odvija u dolini ekvadorskih Anda 1976. godine. Manuela i njen mlađi brat, Kamilo, ostaju na čuvanju kod babe i dede na porodičnom imanju, gde u društvu rođaka provode raspust. Odlučna da brani ideje svog oca, suprotstavlja se stavovima svojih rođaka i babe i dede, ali će je jedan neočekivani susret primorati da se suprotstavi samoj sebi.
Dede (Abuelos)
Karla Valensija Davila, 2011.
09. oktobar u 19h
Siže filma: Lično putovanje u potrazi za dedama. Za Remom, samoukim ekvadorskim lekarom koji želi da otkrije lek za besmrtnost. Za Huanom, militantnim komunistom koji je ubijen tokom čileanske vojne diktature 1973. Jedna unuka koja raste između egzila i magičnog sveta. Dve priče, jedna bliska, druga zakopana. Dva sna koji se odigravaju u dvema sredinama: jedan u šumovitim planinama, drugi na suvom i napuštenom terenu.
 
 
 
Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - SAVREMENI EKVADOR. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja