U GALERIJI ATRIJUM BIBLIOTEKE GRADA BEOGRADA OTVORENA JE IZLOŽBA SLIKA „ŽENA U ZNAKU ŽUDNjE“ AUTORKE SONjE RADAN

U Galeriji Atrijum Biblioteke grada Beograda u četvrtak, 18. decembra 2014. godine otvorena  je izložba slika pod nazivom „Žena u Znaku Žudnje“ autorke Sonje Radan.
 
Biblioteka grada Beograda organizovala je ovu izložbu uz podršku Ambasade  Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji, Kabineta predsednika Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.
Na otvaranju izložbe govorili su:  Jasmina Ninkov, direktor Biblioteke grada Beograda, Radoslav Pavlović, savetnikpredsednika Republike,Aleksandar Lukić, pomoćnik gradskog sekretara za kulturu i Ranko Škrbić,  ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji, koji je otvorio izložbu.
 
U  programu  je učestvovala Milica Remeštar, balerina iz baletske škole „Lujo Davičo“ u Beogradu.  
 
Sonja Radan je rođena u Sarajevu, gde je i diplomirala na Akademiji likovnih umetnosti 1984. godine. Član je Udruženja likovnih umetnika Bosne i Hercegovine. Izlagala je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama širom Evrope od Tuzle, Sarajeva, Zagreba, Pule, Dubrovnika, Hajdelberga, Frankfurta do Londona, gde živi i stvara poslednjih dvadesetpet  godina.
 
Na izložbi u Galeriji Atrijum Sonja Radan predstavila se sa oko 40 slika u tehnikama ulje na platnu, kombinovana tehnika, akril na platnu i slika na svili na kojima je izraženo traganje za ženskim identitetom.
 
Lica koja naseljavaju svet „Žene i žudnje“, tajanstvenih pogleda i zagonetnih osmeha, zaustavljena u liku i obliku, intenzivnih boja i svetlosti, asociraju na autoportret. Kroz likove žena ona slika svoja maštanja, lepotu, tugu i ljubav.
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - U GALERIJI ATRIJUM BIBLIOTEKE GRADA BEOGRADA OTVORENA JE IZLOŽBA SLIKA „ŽENA U ZNAKU ŽUDNjE“ AUTORKE SONjE RADAN. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja