„Negujmo svoj jezik"

Sekretarijat za kulturu Uprave grada Beograda u saradnji sa Filološkim fakultetom u Beogradu inicirao je akciju pod radnim naslovom „Negujmo svoj jezik". Stručnu podršku ovoj akciji pruža  Katedra sa srpski jezik Filološkog fakulteta u Beogradu, dok je Biblioteka grada Beograda jedan od partnera u ostvarivanju ove ideje.

Akcija je započeta 13. marta 2015. godine kada je u organizaciji Sekretarijata održano predavanje na temu „Srpski jezik danas i njegova norma". Predavač pred punom salom zainteresovanih predstavnika ustanova kulture bio je  prof. dr Veljko Brborić, šef Katedre za srpski jezik Filološkog fakulteta u Beogradu. Uvodnu reč dao je gradski sekretar Vladan Vukosavljević koji je obrazložio motive i želju Sekretarijata da se bavi pitanjem zaštite i nege jezika. Gospodin Vukosavljević najavio je da je ovo samo prvo u nizu predavanja sa ovom temom.

Zanimljivom i nadasve korisnom predavanju  prisustvovali su, između ostalih, predstavnici Sekretarijata za kulturu, Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, predstavnici iz Protokola i stručnih službi Kabineta gradonačelnika i Predsednika Skupštine grada Beograda, Službe za informisanje, Službe za komunikaciju sa građanima, Studija B i ustanova kulture grada Beograda.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - „Negujmo svoj jezik". Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja