IZLOŽBA 123 CRTEŽI DRAGANE DRAGUTINOVIĆ U GALERIJI ATRIJUM

U ponedeljak, 3.oktobra 2016. godine u Galeriji Atrijum Biblioteke grada Beograda otvorena je  izložba 123 crteži Dragane Dragutinović na kojoj su predtavljeni radovi nastali u periodu od 2013-2015. godine. Crteži su izrađeni u kombinovanoj tehnici na papiru, podeljeni su u tri ciklusa: Danse Macabre, Spavačii Gde odlaze svi ti ljudi. Deo su obimnog projekta 365 priča za laku noć, antologije dnevničkih zapisa, priča za svaki dan u godini, kao zbirka slika, crteža i objekata. 
Crteži su skice tela, koje pamti dodire predmeta, pojava i ljudi, u sukobu unutrašnjeg sveta i ravnodušnosti u okruženju. Umetnica polazi od osnovnih oblika stvari u ravni papira dodajući netradicionalne materijale-objekte u crteže na kojima oblici izlaze u prostor i sa njim stvaraju novu asocijativnu priču.
 
Dragana Dragutinović je diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Jovana Sivačkog. Doktorski umetnički projekat Zazidane, rimejk-ambijantalna instalacija, pod mentorstvom profesora Milete Prodanovića odbranila je 2016. godine na istom fakultetu. Dobitnica je nagrade Fakulteta likovnih umetnosti Rista i Beta Vukanović, slikari i nagrade VImajske izložbe Galerije Čedomir Krstić u Pirotu. Izlagala je više puta samostalno i na velikom broju kolektivnih izložbi. Radi kao asistent u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Pirotu.
 
Izložbu je  otvorila umetnica Jovanka Jelić Mladenović.
 
Izložba je otvorena do 22. oktobra 2016. godine. 
 
 
 
 
 
Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - IZLOŽBA 123 CRTEŽI DRAGANE DRAGUTINOVIĆ U GALERIJI ATRIJUM. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja