BGB učestvovala na Međunarodnoj bibliotečkoj konferenciji u Moskvi

Biblioteka grada Beograda učestovala je 15. novembra putem skajp uključenja na Međunarodnoj konferenciji „Biblioteke u savremenom informacionom i sociokulturnom okruženju”. Konferencija je održana u organizaciji Centralne univerzalne naučne biblioteke „N. A. Njekrasov”iz Moskve.
Izlaganje pod naslovom „Biblioteka grada Beograda i njene digitalne usluge i projekti”prezentovala je Ivana Černišova, bibliotekar BGB. Putem ovog izlaganja kolege bibliotekari iz Rusije upoznate su sa radom i aktivnostima Biblioteke grada Beograda, posebno sa njenom digitalnom kolekcijom i važnijim projektima baziranim na digitalnim tehnologijama (Europeana Awareness, LoCloud, sajt Novčići, Internet zona).
 
Učešće na Konferenciji prva je konkretna aktivnost kojom Biblioteka grada Beograda uspostavlja saradnju sa bibliotekom „Njekrasov”, jednom od najuglednijih biblioteka u Rusiji.
Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - BGB učestvovala na Međunarodnoj bibliotečkoj konferenciji u Moskvi. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja