IZLOŽBA KOLAŽA I CRTEŽA POD NAZIVOM „TAČKA“ JELENE VITOROVIĆ U GALERIJI ATRIJUM

U utorak, 15. novembra 2016. godine u Galeriji Atrijum Biblioteke grada Beograda je otvorena  izložba kolaža i crteža pod nazivom „Tačka“ autorke Jelene Vitorović.
 
Jelena Vitorović je diplomirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Čedomira Vasića. Član je ULUS-a od 2010. godine. Rezidencijalno je boravila u Dizeldorfu i GLO´ART-u (Lanaken, Belgija). Izlagala je na osam samostalnih izložbi kod nas i u inostranstvu.
 
Postavku izložbe čine radovi u kombinovanoj tehnici, nastali u poslednjih godinu dana. Predstavljeni serijal kolaža i crteža je izraz njenog interesovanja za prirodu i predstave životinja u pejzažima sa metaforičnim prikazima ljudske prirode. U podlogu, koju čini istrošena kružna meta, umetnica ucrtava pejzaž i pejzaž sa figurom. Reference za svoje stvaralaštvo nalazi u filozofiji Hajdegera, a crtački postupak na svojim delima primenjuje po uzoru i načelima slikara Pola Klea o liniji.
 
Umetnica vlastita opažanja, utiske, raspoloženja i razmišljanja o prirodi spontano beleži i sagledava koristeći svedeni kolorit, koncentrišući se na liniju i likovne transpozicije oblika viđenog u novoj i dinamičnoj celini.
 
Na njenim radovima dominira motiv ptice kao simbol životnog ciklusa, kojim izražava ličnu imaginaciju. Kolaže i crteže Jelene Vitorović odlikuju poetski i ekspresivni likovni elementi, skladan kolorit, istaknuti detalji, senzibilnost i zvonkost linije i oblika izraženih u simetričnoj i kružnoj koncepciji kompozicije.
 
Izložba je otvorena do 8. decembra 2016. godine.
 
,
 
 
Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - IZLOŽBA KOLAŽA I CRTEŽA POD NAZIVOM „TAČKA“ JELENE VITOROVIĆ U GALERIJI ATRIJUM. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja