Počele radionice za učenike u Tehnoteci

U okviru projekta koji Biblioteka grada Beograda realizujeu Dečjem odeljenju „Neven” od oktobra 2016. godine, kreiran je poseban prostor namenjen o deci i mladima, pod imenom „Tehnoteka”. 
 
Do sada je u okviru projekta održano 8 edukativnih radionica za rad sa lego robotima, za 3D modelovanje i rad sa 3D štampačem. Tokom radionica učenici su saznali kako sve mogu da koriste nove digitalne alate koje im biblioteka nudi i na koji način mogu da učestvuju u različitim radionicama koje će se organizovati u narednom periodu u Tehnoteci. Radionice su organizovane za učenike osnovnih škola i srednjoškolce.  Do sada je u radionicama učestvovalo oko  150 učenika.
 
Tehnoteka je projekat koji se sastoji iz stvaranja posebnog kreativnog prostora u Dečjem odeljenju Biblioteke grada Beograda „Neven” (Dom sindikata, 1. sprat) namenjenog deci i mladima i izrađenog po uzoru na najsavremeniji bibliotečki koncept – makerspace. Reč je o posebno dizajniranom prostoruu okviru biblioteke, opremljenom različitim digitalnim alatima i učilima, u kojem korisnici kroz zajednički rad i igru, a uz pomoć savremenih tehnologija, stiču nova znanja i veštine, eksperimentišu i izrađuju različite proizvode. Pored 3D štampača, Tehnoteka je opremljena i 3D skenerom i 3D olovkom, kao i Lego Education robotima WeDo2 i EV3.
 
Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.
Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Počele radionice za učenike u Tehnoteci. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja