Библиотеку у Калуђерици посетили су предшколци ПУ "Лане"

У уторак 10. 03 .2020. год. Библиотеку у Калуђерици посетили су предшколци ПУ "Лане".Деца су била расположена за дружење.Припремили су много питања за библиотекара.Они су већ били наши гости,па су упознати са радом библиотеке.Заједно смо читали бајке и рецитовали песмице

Опширније...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ИМАМО КРИЛА“

У среду, 27. фебруара у 18ч. у огранку Калуђерица одржана је промоција прве књиге песама Надије Милосављевић. Стихове је читала ауторка са члановима породице и гостима.  У организацији Уније жена Гроцке, на промоцији су учествовале гошће из Удружења жена из Болеча „Голубице“, које су се представиле једном глумачком тачком и отпевале неколико изворних песама.

Опширније...

Дружење у вртићу ПУ "Патуљак"

У уторак 04. фебруара 2020. год. предшколци ПУ "Патуљак" из Винче посетили су Библиотеку у Калуђерици.Дружење смо започели речима добродошлице и упознавањем. Деца су пажљиво слушала на који се начин књиге позајмљују у библиотеци,како се књиге чувају,која је разлика између библиотеке и књижаре.

Заједно смо обишли фонд библиотеке.Одушевљено су посматрали уредно сложене књиге на полицама.Научили су да свака књига има свој број и своје место на полици.

Добили су своје прве бесплатне чланске карте и надамо се да ћемо се дружити и у будуће.

Опширније...

Организована посета предшколаца вртића „Тесла“

Библиотеку „Илија Гарашанин“ у Калуђерици, 13. фебруара су посетили васпитачи и малишани оближње предшколске установе „Тесла“.

Упознавали смо се са фондом за децу,  глумили долазак у библиотеку и понашање у њој, причали о правима и обавезама члана библиотеке, о значају читања за развијање маште и  лепог изражавања.

Малишани су добили своје чланске карте, а затим су, у знак захвалности, извели свој мали рецитаторски програм. Своје право на књиге су пожурили да искористе већ истог дана, у поновоној посети са својим родитељима.

Опширније...

Збирка песама Без опроста и Хаику песме

У петак, 21. фебруара у библиотеци „Илија Гарашанин“ у Гроцкој одржана је промоција две збирке песама Милована Петровића Веркина. Аутор је представио збирку песама Без опроста и Хаику песме. Књижевно вече водио јекњижевник Витомир Теофиловић. Испред Хаику удружења Србије и Црне Горе преводилац Ирина Стефановић је прочитала хаику песме на енглеском језику. Публици су своје песме читали Снежана Паунић, Миланка Станковић, Милинко Савковић и Милорад Живанчевић чланови књижевног клуба „Обзорја“ из Гроцке.

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Grocka. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja