ПРЕДШКОЛЦИ ИЗ ВРТИЋА „ЛАНЕ“ И „ВЕСЕЉКО“ У КАЛУЂЕРИЦИ ТОКОМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

Током Дечије недеље чији је слоган ове године био „Моје је право да живим срећно  и здраво – за одрастање без насиља“ библиотеку у Калуђерици су обишле предшколске групе вртића „Лане“ и „Весељко“ са својим васпитачима. Предшколци су уз помоћ васпитача спремили позоришну представу и рецитовали песме из збирке песама Чика Јове Змаја. У разговору са библиотекарима научили су нове занимљивости о Библиотеци, чули приче како су изгледале прве Библиотеке у свету, како се писало на папирусу и глиненим плочицама.

 

Након прочитаних басни у сарадњи са васпитачима спремили смо квиз и сви су врло активно учествовали у давању одговора. Чланске карте су добили сви предшколци, очекујемо их ускоро поново у Библиотеци са родитељима.

Три одељења четвртог разреда Основне школе „Алекса Шантић“ из Калуђерице су са својим учитељицама одржали огледни час у библиотеци у среду, 3. октобра. Часови су били припрема пред овогодишње такмичење „Читалићи“ у коме учествују ђаци основних школа из целе Србије. Теме овогодишњих „Читалића“ биће прича о завичајној књизи, књижевним ликовима лектире за четврти разред. Многи ђаци су уз помоћ библиотекара већ пронашли књиге које ће користити током писања својих радова.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ПРЕДШКОЛЦИ ИЗ ВРТИЋА „ЛАНЕ“ И „ВЕСЕЉКО“ У КАЛУЂЕРИЦИ ТОКОМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ . Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja