Радионица „Одело не чини човека“

У Библиотеци „Владан Десница“ у Сава Центру, током новембра 2019. одржано је 6 програма за 150 предшколаца из вртића „Весна“, „Чуперак“, „Зека“, „Лептирић“ и „Пчелица“. У оквиру програма „Упознавања деце са жанром бајка“ играна је игра „Погоди бајку“, где су деца на основу слика ликова и упечатљивих догађаја из бајки, погађала о којој бајци је реч. Представљено им је шта су бајке, о чему говоре, који ликови се појављују, како почињу и како се завршавају, које су поуке, шта можемо да научимо читајући их. Уз пратњу ПП презентације читали смо бајку Х.К. Андерсена „Царево ново одело“, након чега смо разговарали о ликовима и радњи ове бајке.

Опширније...

Дечији возић у библиотеци „Меша Селимовић“

Сваке године у октобру са задовољством се у библиотеци "Меша Селимовић" у 70. блоку на Новом Београду дружимо са малишанима из оближњих вртића. 25. 10. 2019. посетило нас је осамдесеторо деце из три предшколске групе вртића "Срна". Том приликом смо упознали децу са правилима понашања у библиотеци и са начином позајмљивања књига. Прочитали смо им неколико песама Чика Јове Змаја, разговарали са њима о прочитаном и одговарали на питања предшколаца. Деца су певала и рецитовала песме које су научила у вртићу. Формиравши возић, малишани су обишли библиотеку и поздравили се, уз обећање да ће редовно да долазе и позајмљују књиге, као и да ће цртежима да овековече ову посету библиотеци. Kад нам васпитачи доставе дечје радове, у холу библиотеке биће постављена изложба, као подсетник на овогодишње дружење са предшколцима.

Опширније...

Радионица '' Инклузија кроз уметност - промоција инклузије кроз аудио-визуелне уметности''

У сарадњи Хенди центра ''Колосеум'' и Библиотеке града Београда, 16. маја 2019. године, у  простору  огранка ''Владан Десница'' на Новом Београду, успешно је одржана још једна у низу радионица''Инклузија  кроз уметност - промоција инклузије кроз аудио-визуелне уметности''. Радионицу је водила харфисткиња Жељка Милошевић, уз асистенцију ученице харфе Лорете Хаџи Паунковић. Овога пута, учесници радионице били су корисници Дневног боравка ''Сунце'' - центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју са подручја града Београда, у пратњи дефектолога Славице Ђерковић и Јасмине Батиловић и радног терапеута Ранка Илића.

Опширније...

Свечано отворена реновирана Библиотека „Вук Караџић" на Новом Београду

У понедељак, 22. априла 2019. године, тачно у подне, свечано је отворена реновирана Библиотека „Вук Караџићˮ, централна библиотека у општини Нови Београд. Библиотека функционише у оквиру библиотечке мреже Библиотеке града Београда, а налази се на адреси Булевар Зорана Ђинђића 152.

Опширније...

Прослава јубилеја рођења Сергеја Михалкова 29. март 2019.

Широм Русије у марту се прослављало 106 година од рођења Сергеја Михалкова, великог руског дечјег писца. У библиотеци „Владан Десница“, у чијем окриљу се налази Библиотека руске књижевности, поклон Руске фондације за културу која носи име овог великог писца, обележен је овај јубилеј на креативан и занимљив начин. Пиредили смо програм за децу четвртог, петог и осмог разреда две новобеоградске школе - „Ђуро Стругар“ и „Лаза Костић“.

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Novi Beograd. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja