Радионица '' Инклузија кроз уметност - промоција инклузије кроз аудио-визуелне уметности''

У сарадњи Хенди центра ''Колосеум'' и Библиотеке града Београда, 16. маја 2019. године, у  простору  огранка ''Владан Десница'' на Новом Београду, успешно је одржана још једна у низу радионица''Инклузија  кроз уметност - промоција инклузије кроз аудио-визуелне уметности''. Радионицу је водила харфисткиња Жељка Милошевић, уз асистенцију ученице харфе Лорете Хаџи Паунковић. Овога пута, учесници радионице били су корисници Дневног боравка ''Сунце'' - центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју са подручја града Београда, у пратњи дефектолога Славице Ђерковић и Јасмине Батиловић и радног терапеута Ранка Илића.

Опширније...

Свечано отворена реновирана Библиотека „Вук Караџић" на Новом Београду

У понедељак, 22. априла 2019. године, тачно у подне, свечано је отворена реновирана Библиотека „Вук Караџићˮ, централна библиотека у општини Нови Београд. Библиотека функционише у оквиру библиотечке мреже Библиотеке града Београда, а налази се на адреси Булевар Зорана Ђинђића 152.

Опширније...

Прослава јубилеја рођења Сергеја Михалкова 29. март 2019.

Широм Русије у марту се прослављало 106 година од рођења Сергеја Михалкова, великог руског дечјег писца. У библиотеци „Владан Десница“, у чијем окриљу се налази Библиотека руске књижевности, поклон Руске фондације за културу која носи име овог великог писца, обележен је овај јубилеј на креативан и занимљив начин. Пиредили смо програм за децу четвртог, петог и осмог разреда две новобеоградске школе - „Ђуро Стругар“ и „Лаза Костић“.

Опширније...

Предавање на тему „Безбедност деце и одраслих на интернету“

У среду, 27. марта 2019.  у библиотеци „Владан Десница“ у Сава Центру, предавање на тему “ Безбедност деце и одраслих наинтернету”одржао је Влада Арсић, наш познати писац и лиценцирани предавач МУП-а. Он је такође и едукатор  Фондације „Тијана Јурић“ из Суботице. Само у последње три године одржаоје више од 300 предавања и трибина у основним и средњим школама широм Србије.

Опширније...

Књижевно вече са Милијаном Барјактеревић

Дана 01. 04. 2019. год. имали смо част да угостимо Милијану Барјактаревић у Библиотеци   „Владан Десница“ у Сава центру.  Милијана Барјактаревић је дипломирани библиотекар и ради у библиотеци у Сремској Митровици.

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Novi Beograd. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja