ПРОШЕТАШЕ ДЕКА, БАКА И БРАДА И НЕСТАДЕ ПОЛА ГРАДА

Ове недеље Библиотека „Владан Десница“ је угостила старије групе вртића „Лептирић“ и „Весна“. Едукативну радионицу започели смо поучном народном причом о животињама „Голуб и пчела“, коју смо приказали кроз позориште сенки. Разјаснили смо појам народних умотворина и упознали децу са радом Вука Стефановића Караџића.

Малим гостима смо показивали слике са упечатљивим мотивима на основу којих су погађали о којој бајци је реч. Кроз ПП презентацију и уз њихово активно учешће, подсетили смо се свима добро познате бајке „Три прасета“. Након тога дотакли смо се појма бајке, њених ликова, почетка и краја и порука.

 Трећи део радионице посвећен је модерној бајци „Дедица са дугом брадом“, списатељице Кристел Ренс, коју су деца са задовољством прихватила.

 Практични део у оквиру кога су деца цртала на малим папирима предмете из декицине браде смо оставили за крај. Ликовне радове смо потом исекли и залепили на барду дедице нацртаног на хамер папиру.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ПРОШЕТАШЕ ДЕКА, БАКА И БРАДА И НЕСТАДЕ ПОЛА ГРАДА. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja