Књижевни сусрет са Виолетом Бабић

Поводом Европског дана језика, 26. септембра 2018. године, у библиотеци „Владан Десница“ у Сава Центру, одржана је промоција књига наше познате ауторке за децу и одрасле, Виолете Бабић. Овом лепом дружењу присуствовало је око 50 ученика виших разреда Основних школа  „Лаза Костић“, „Влада Обрадовић Камени“ и „Младост“.

Расположена и насмејана, Виолета је, уз разговор и интеракцију са ученицима прво представила своја дела „Књига за сваку девојчицу“, и „Књига за сваког дечака“. Деца су са одушевљењем слушала занимљиву  причу о настанку ових књига, њиховом  огромном успеху код нас, као и у земљама широм света (преведене су не велики број светских језика). Ученици су такође усвајали савете ауторке како да лакше преброде „проблематично“ тинејџерско доба. Промоција је даље текла у веселом духу, кроз представљање осталих дела: „Бележница за сваку девојчицу“, „Бележница за сваког дечака“, „Књига за девојке и њихове момке“, „Мој први сликовни речник српског језика“, „Менопауза“, све до популарних „Језичких цртица“. На задовољство свих присутних, ауторка је скренула пажњу на свакодневне грешке које сви правимо како у говору тако и у писању.

После одржане промоције, на захтев ученика, ауторка је потписивала књиге и давала аутограме, а затим се и фотографисала са свим присутнима. Промоција је била веома успешна, а ученици и библиотекари школа су добили позив да се опет дружимо на још некој занимљивој причи о књигама.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Књижевни сусрет са Виолетом Бабић. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja