Забавом до знања са „ Урнебесном физиком“

У оквиру Дечје недеље, 02. октобра 2018. године, у библиотеци „Владан Десница“ у Сава центру, представљена је једна од најпопуларнијих „Лагуниних“ књига за младе – „Урнебесна физика“, којом аутори Светислав Пауновић, Бранко Стевановић и Игор Коларов основцима кроз експерименте, анегдоте o чувеним научницима, и шаљиве досетке препоручују додатно истраживање чудесног света физике. 

Уз Бранка Стевановића и Драгослава Пауновића, у програму су учествовали  ученици седмог разреда Основне школе „Јован Дучић“, четвртаци из Основне школе „Стефан Немања“, њихови наставници и библиотекари. Кроз разговор са ученицима, водитељи програма су говорили о физици уопште и важности свакодневног читања које свакако доприноси проширивању постејећих и стицању нових знања. Након тога су млади „урнебесни“ физичари  кроз занимљиве експерименте и разговор  приказали до сада стечено знање из области  физике и показали велику заинтересованост за књигу намењену како заљубљеницима у ову природну науку тако и онима „који би радије вукли крокодила за реп него изучавали физику“.

Већ пуне три године ова књига својом занимљивошћу привлачи младе и мало старије читаоце. У њој свако може на духовит начин, и кроз интересантне експерименте научити нешто ново из домена физике и разјаснити неке своје „физичке“ недоумице. Књига је недавно доживела своје 11 издање, тако да се надамо да ће и даље, својим надасве духовитим садржајима, наставити да осваја неке нове „урнебесне физичаре“.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Забавом до знања са „ Урнебесном физиком“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja