СА ПРВАЦИМА КРОЗ ЧАРОБНИ СВЕТ БАЈКИ И ПРИЧА

Поводом Дечје недеље, у четвртак 4. октобра 2018. године, Библиотеку „Владан Десница“ на Новом Београду посетили су ученици четири одељења првог разреда Основне школе „Јован Дучић“. У уводном делу програма малим школарцима пожелели смо срдачну добродошлицу у библиотеку и поделили нове чланске карте. Упознали смо их са правилима понашања у библиотеци и коришћењем библиотечког фонда.

Први део програма био је резервисан за причу о бајкама и игру Погоди бајку, а потом су ученици слушали  и гледали презентацију приче„Царево ново одело“. Након тога се прешло на питања и разговор о бајци. Деца су била веома активна, јављала су се и радо одговарала на питања водитеља радионице. После приче о сујетном и наивном цару, прешли смо на нову бајку. Кроз позориште сенки представљен је сурови цар Тројан у добро познатој бајци „У цара Тројана козје уши“.  Кроз разговор и коментаре видело се да су ученици лепо разумели причу, и могли су сами да извуку поруке из ње.

До краја програма ученици су чули и видели презентацију још две приче - „Слон – сликар“ и „Дедица са дугом брадом“. Из прве су могли да науче  да се не може и не треба свима удовољити, већ да треба мислити својом главом, а из друге о лепим и правим породичним вредоностима, о лепоти даривања и заједништву.

Лепо дружење са нашим првацима завршили смо практичним делом у коме су на папирићима цртали шта се све, по њиховом мишљењу,  могло наћи у „дедециној“ бради. Растали смо се у лепом расположењу уз позив да нас, са родитељима или учитељима, поново посете и уживају у чудесном свету књига

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - СА ПРВАЦИМА КРОЗ ЧАРОБНИ СВЕТ БАЈКИ И ПРИЧА. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja