Вртић „Исток“ на креативној радионици библиотеке „Владан Десница“

У библиотеци „Владан Десница“ у оквиру обележавања Сајма књига 6. новембра су нам у госте дошли предшколци из вртића „Исток“ из Блока 61. Дружење смо започели упознавањем са библиотеком. Радионицу смо започели причом о животињама и показивањем сликовница, најпознатијих књига басни, као и показивањем најинтересантнијих књига у нашем фонду разнолике садржине (од књига о бубама, диносаурусима, аутомобилима, занимањима, роботици, лепом понашању, археологији, митологији, водичима кроз Београд, књигама о здрављу, лепом понашању и психолошким приручницима прилагођеним њиховим годинама и потребама и сл).

Након тога смо кроз позориште сенки приказали поучну причу „Јабука“, руског писца Владимира Сутејева. Учесници су веома лепо прихватили причу, учествовали у дискусији и разговору о басни. Уз питања водитеља, извукли су неке закључке и поуку приче. У наставку радионице причали смо о занимљивостима везаним за слонове, а онда смо кроз колаж технику приказали причу о шареном слону „Елмеру“ аутора Дејвида Мекија. Необични и другачији слон Елмер изазвао је одушевљење код учесника, и показао да  иако смо другачији од осталих, можемо да будемо занимљиви и управо том раличитошћу привлачимо пажњу и често насмејемо друге. Причу о баснама употпунили смо читањем добро познате басне „Цврчак и мрав“, одакле смо научили да увек треба да будемо мудри, паметни и вредни, да мислиомо о будућности. Радионицу смо завршили практичним радом деце који су у оригами техници правили зеца из обрађене басне, а затим бојили и украшавали слона Елмера на папиру.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Вртић „Исток“ на креативној радионици библиотеке „Владан Десница“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja