Новембарско дружење у „Десници“

    Као вид сарадње са приватним  вртићима, 20.новембра угостили смо децу предшколског узраста и децу I, II, III разреда из боравка вртића „Жан Жак“. Том приликом смо уписали сву децу овог вртића, као и њихове васпитаче као сараднике.  Присутној деци и васпитачима поделили смо чланске карте. У оквиру програма Упознавања деце са жанром бајка, играна је игра „Погоди бајку“, где су деца на основу слика ликова и упечатљивих догађаја, погађала о којој бајци је реч.

Предочено им је шта су бајке, о чему говоре, који ликови се појављују, како почињу и како се завршавају, које су поуке, шта можемо да научимо читајући их. Уз помоћ ПП презентације читали смо бајку Х.К. Андерсена „Царево ново одело“, након чега смо разговарали о ликовима и радњи ове бајке. Затим су прочитане две песме Д. Радовића „Одело не чини човека“ и „Цар Јован“ - обе тематски уклопљене у тему ове радионице. У практичном делу радионице деца су помоћу изрезаних сегмената делова бајке прво бојили, а потом састављали бајку „Царево ново одело“.

У уторак 27. новембра посетиле су нас две предшколске групе вртића „Лептирић“, а у четвртак 29. новембра, предшколци из вртића „Пчелица“ и „Зека“. Програм смо започели причом о књигама и читању, а у наставку смо децу упознали са животом и делом руског писца А.С.Пушкина. Од бајки које је волео и писао, издвојили смо „Бајку о рибару и рибици“ коју смо представили у Power Point презентацији, након чега смо говорили о радњи и ликовима из бајке.

Затим смо децу упознали  са животом и делом нашег познатог писца Душка Радовића, а онда смо кроз позориште сенки представили песму „Замислите“, а користећи колаж технику, песму „Плави зец“. На обе песме присутни су јако лепо реаговали и имали само позитивне коментаре. У наставку смо децу обрадовали музичким композицијама „Када би“ и „Јесења песма“, у извођењу хора „Чаролија“ уз које су малишани певали и играли. Радионицу смо завршили прављењем „златне“ рибице оригами техником. Расположени и задовољни програмом, поздравили смо се уз позив на неко ново дружење.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Новембарско дружење у „Десници“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja