Дружење са Весном Алексић у библиотеци „Владан Десница“

На велико задовољство библиотекара и ђака четвртака из Основне школе „Јован Дучић“, у уторак 18. децембра у библиотеци „Владан Десница“ угостили смо Весну Алексић, нашу познату ауторку за децу и младе. Весна се више од тридесет година веома успешно бави писањем дечјих књига. У свом досадашњем раду више пута је награђивана за најбољу књигу – роман„Звезда ругалица“ је добио награду Невен као најбоља књига за младе у 1997. години; њена позната збирка прича„Ја се зовем Јелена Шуман“ добила је награду Политикиног Забавника за најбољу књигу за децу у 1998. години.  На овогодишњем Сајму књига Весна је поново добила награду за најбољу књигу.

Дружење у библиотеци „Владан Десница“ протекло је у опуштеној и веселој атмосфери. Ауторка је говорила о својим књигама, као и о важности читања уопште – зашто је важно свакодневно читати, шта можемо научити из књига, шта нам све оне нуде, у какве нас светове воде, шта ми развијамо код себе читајући књиге, колико су књиге важне у нашем целокупном образовању. О свим овим важним читалачким питањима водила се веома жива дискусија. Ђаци су активно учествовали, показавши притом добро познавање актуелног штива за децу њиховог узраста, а били су и заинтригирани најавом нових дела и пројеката наше гошће. Својим изузетно паметним и зрелим одговорима ученици су истински одушевили ауторку.

Занимњиву причу о књигама и читању завршили смо после неких сат времена закључивши још једном значај и вредност времена проведеног са књигом у рукама. Ученици и њихова дивна учитељица су отишли са позитивним утисцима, а драгој Весни Алексић смо захвалили на гостовању и упутили позив за још неко креативно дружење у библиотеци.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Дружење са Весном Алексић у библиотеци „Владан Десница“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja