ФИНАЛЕ ЧИТАЛАЧКЕ ЗНАЧКЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ

Завршна манифестацијa „Читалачка значка“ новобеоградског одељења Библиотеке града Београда  - Библиотеке „Вук Караџић“ одржанa је у понедељак 3.јуна 2013.  у згради општине Нови Београд, свечаном доделом похвалница, беџева и књига најбољим учесницима. 
Ученици  из 18 основних школа Новог Београда су најбројнији учесници  „Читалачке значке“, не само у Београду него у Србији. 
 
Честитке награђенима као и свима који су учествовали у овогодишњој манифестацији упутио је и председник општине Александар Шапић.

Традиционална манифестација „Читалачка значка“ траје више од четрдесет година са несмањеним интересовањем основаца у циљу промовисања читалачких навика и развијања писменог и усменог изражавања деце о прочитаним књигама. Ученици из 18 основних школа Новог Београда су најбројнији учесници „Читалачке значке“, не само у Београду него у Србији. Честитке награђенима као и свима који су учествовали у овогодишњој манифестацији упутио је и председник општине Александар Шапић. - У последње време доста времена сам провео дружећи се са најмлађима, и то је фантастичан осећај. Када сам дошао на место председника општине рекао сам да ћемо се, у оквирима наших могућности, максимално посветити двема категоријама наших грађана, и то оним најмлађим и најстаријим. Разлози су једноставни, деца су будућност наше земље, а наши најстарији су нам оставили све ово што имамо. Нови Београд је најразвијенија и најуспешнија општина и локомотива развоја целог Београда, а подаци које сам данас овде чуо показују и да је интелектуално најуспешнија. У овој сали седе деца која ће једног дана бити успешни и на важним функцијама. На нама је да у ери компјутера и интернета када се и у свету све мањи чита укажемо деци на значај књиге- рекао је Александар Шапић. Ове године, како је рекла Миланка Бабић, начелник новобеоградског огранка БГБ - Библиотеке „Вук Караџић“, 1340 ђака награђено је похвалницама, 205 добиће књиге, а осам ученика и посебне награде због успеха на Градској читалачкој значки. Новобеоградска „Читалачка значка“ нема класичан такмичарски карактер. Ова књижевно-образовна радионица популарише књигу и културу читања и развија критичко излагање о прочитаном. Сва деца учесници, која су савладала програм, добила су похвалнице и беџеве, а она најбоља у писаном препричавању и усменој критици књиге. Одељење БГБ - Библиотека „Вук Караџић“ у сарадњи са Активом школских библиотекара Новог Београда организује овај својеврсни читалачки маратон, а општина финансијски помаже њено одржавање.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ФИНАЛЕ ЧИТАЛАЧКЕ ЗНАЧКЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja