Међународни дан читања наглас

Поводом обележавања Међународног дана читања наглас библиотеку "Исидора Секулић" су посетили сви ученици школе “Антон Скала”. Ученици су долазили у групама и у свакој се нашао неко расположен да нам прочита али и отпева неку од песама Јове Ј. Змаја. 

Опширније...

Теодор Лоренчич - последњи песник Југославије

У библиотеци "Бора Станковић" одржано je 20.02.2020. представљање књиге "Неке друге песме" Теодора Лоренчича.Након уводног дела у ком је изнео погледе о природи свог рада, аутор је публици читао одабране делове нове књиге. Вече је завршено разговором са публиком, а том приликом господин Лоренчич је описао своје богато искуство у раду на бројним уметничким пројектима, као и о историји авангардних покрета Лајбах и НСК (Neue slowenische kunst).

Опширније...

Химна Светом Сави у библиотеци "Исидора Секулић"

У библиотеци "Исидора Секулић" је дана 30.01.2020. била група старијих ђака из Монтесори школе са Сењака. Ђаци су први пут били у библиотеци "Исидора Секулић" па су након упознавања са библиотеком, библиотекарком и начином рада у библиотеци,отпевали химну Светом Сави коју су припремили за приредбу.Показали су велико интересовање за рад библиотеке и обећали да ће се убрзо вратити по нове књиге и поновно дружење.
 

Опширније...

Читалачки воз

 Библиотеку је 23. јануара 2020. године посетила група ученика првог разреда из Монтесори школе са Сењака. Ђаци прваци су први пут били у библиотеци, те су се упознали са начином рада библиотеке и дечјим фондом. Сви су постали чланови библиотеке и са великм задовољоством су бирали књиге које би волели да читају. Изабране књиге су понели да их читају и чувају у школи у склопу програма"Читалачки воз" који организују са својим дивним учитељицама. Договорили смо се да сваких двадесет дана долазе по нове књиге да би скупили што више "читалачких вагона" и развили навику читања и љубав према књигама.

 

Деца из вртића у посети Савском Венцу

Библиотеку „Исидора Секулић“ на општини Савски венац 9. и 10. маја 2019. године посетила су деца из ОШ Антон Скала. Први сусрет деце од првог до осмог разреда са библиотеком прошао је у добром расположењу и представљању библиотеке и библиотечких услуга на што занимљивији начин. Заједно смо читали, рецитовали, плесали и глумили.

 

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Savski venac. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja