ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ

Радионице ''Жива библиотека у локалном парку'' и ''Потрага за лишћем'' одржане су са ученицима нижих разреда ОШ ''Јелица Миловановић'' из Сопота. У оквиру  радионице ''Жива библиотека у локалном парку'' ученици су упознали историјат парка и шта се од културног наслеђа налази у њему : Хан - Конак кнеза Милоша, чесма из римског периода и др. А у оквиру радионице ''Потрага за лишћем ученици су сакупили различито лишће које су искористили за прављење изложбе у библиотеци.

Опширније...

Пророда као инспирација у поезији, музици и сликарству

У читаоници библиотеке одржан је поетско-музичко-сликарски програм ''Природа као инспирација у поезији, музици и сликарству'', у којем су учествовали завичајни уметници : писци, музичари и сликари.

Опширније...

ПОТРАГА ЗА СЕЛФИЈЕМ

У огранку ''Љубивоје Гајић'' у М. Пожаревцу одржани су програми ''У потрази за селфијем'' и ''Шетња кроз природу уз фотографисање''. У оквиру радионице ''Потрага за селфијем'' ученици су правили селфије са флором, фауном и споменицима свога краја.

Опширније...

Природна богатства Космаја

Предавање ''Природна богатства Космаја'' са презентацијом одржала је проф. биологије Вера Самаиловић у читаоници библиотеке. Предавање је одржано за ученике туристичког смера из Економско - трговинске школе из Сопота. 
 

Опширније...

Дани јабуке

Дана 20. октобра обележили смо ''Дан јабуке'' у централном одељењу ''Милован Видаковић'' у Сопоту, у огранку у Раљи, огранку ''Љубивоје Гајић'' у Малом Пожаревцу и ''Брана Аксентијевић'' у Рогачи. У програму су учествовали ученици од 1. до 4. разреда из основних школа са територије општине Сопот, као и млади са посебним потребама из удружења ''Брига о деци'' Сопот. Деца су уз дружење и цртање на креативан начин представила јабуку.

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Sopot. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja