Јустејн Гордер - Баш како треба (Мала прича о скоро свему)

Баш као што и стоји у наслову, ово је прича о скоро свему: о првој љубави, о бајци,породици, о животу, болести, смрти, космосу и човеку уопште. Радња је смештена у само један дан живота Алберта, који пишући у дневнику колибе покушава да разреши питање смисла живота: И схватам да не пишем само због себе, а можда ни само због својих најближих. Могуће је да ћу заступати једно становиште у име читавог човечанства. Наиме, Алберт сазнаје да има болест која напада само нерве на које утиче воља и да ће умрети кроз неколико месеци.

 

Опширније...

Препоруке за читање

Жао нам је што нисмо у прилици да се са вама сустећемо. Но, околности под којима живимо и радимо остављају нам могућност да се са вама дружимо путем дрштвених мрежа. Утолико вас позивамо да, сем сајта, на којем ћемо се трудити да оставимо занимљиве предлоге за читање, посетите и наше Фејсбук профиле (Библиотека „Драган Лукић“ и Библиотека „Ђорђе Јовановић“.

Дани европске баштине

Библиотека "Драган Лукић" и ове године учествује активно у манифестацији Дани европске баштине.Тема овогодишњих дана је била "Уметност и игра"-наслеђе у фокусу. У нашој библиотеци већ дуго са децом правимо луткарско позориште на разне теме. За ову прилику припремили смо луткарску представу"Несрећна Кафина"-жалосно позорје Јована Јовановића Змаја. То је прва луткарска представа код нас,па смо са децом причали о историјату луткарких представа. У оригиналној верзији лутке су биле од кромпира. Ми смо са децом направили лутке од кромпира,папирне лутке и лутке за прстиће. Прва радионица била је 19.септембра са првацима ОШ"Краљ Петар Први" и учитељицом Светланом Гавриловић. Сусрет смо завршили посетом Музеју позоришне уметности. Друга радионица била је 20.септембра са предшколцима вртића "Мајски цвет"и васпитачицама Сањом и Снежаном.

Опширније...

УРНЕБЕСНА ФИЗИКА

Аутори књиге УРНЕБЕСНА ФИЗИКА, Бранко Стевановић и Драгослав Пауновић су на занимљив и духовит начин,изводећи експерименте и научне трикове, деци приближили ову, за њих још недовољно познату, научну област. Показало се да међу ученицима петог разреда ОШ "Краљ Петар Први" има неколико будућих научника и бар толико будућих урнебесних физичара. У сјајној атмосфери, уз салве смеха, деца су са пуно интересовања изводила мале експерименте, доказујући тако да ваздух има тежину, и запремину, да је слана вода гушћа од обиче и друге важне чињенице на којима почивају закони физике.
 

Опширније...

Радионица „Инклузија кроз уметност - промоција инклузије кроз аудио-визуелне уметности“ на Старом граду

У организацији Хенди центра "Колосеум" и Библиотеке града Београда у Дечјем одељењу "Драган Лукић" на Старом граду је одржана радионица „Инклузија кроз уметност- промоција инклузије  кроз аудио-визуелне уметности“.  Музикотерапија се може примењивати у свим узрастима, од пренаталног периода, рођења, до дубоке старости, и управо једна од њених великих предности je што не постоји старосно ограничење.

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Stari grad. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja