ДРУЖЕЊЕ ОСНОВАЦА СА ЈАСМИНКОМ ПЕТРОВИЋ У ОГРАНКУ „ВЛАДАН ДЕСНИЦА“

У уторак, 11. априла ученици  неколико  новобеоградских основних  школа приствовали су заједно са својим библиотекаркама  промоцији књига  Јасминке Петровић. Кроз разговор о другарству, школи, члановима породице  подсетили су се и  добро познатих наслова књига „Риба риби гризе реп“, „Ово је најстрашнији дан у мом животу“, „35 калорија без шећера“, „Лето кад сам научила да летим“. Истовремено, планиран је и наставак успешног дружења.

Опширније...

СВЕТОСАВСКА НЕДЕЉА НА СТАРОМ ГРАДУ

За Светосавску недељу, у Дечјој библиотеци “Драган Лукић“,  осмишљено је неколико занимљивих програма за предшколце и ученике основне школе. Дружење смо започели са предшколцима из вртића „Мајски цвет“ са којима смо причали о библиотеци, о Драгану Лукићу, са посебним освртом на прослављање школске славе.  О животу принца Растка, потоњег светог Саве, предшколци већ доста знају јер су у вртићу спремали представу. Ипак и у библиотеци су сазнали доста новог - заједно смо читали књигу „Свети Сава принц монах“. У току ове недеље Библиотеку ће посетити још једна група деце из вртића „Мајски цвет“ и основци из ОШ „Краљ Петар први“.  

Опширније...

ВУКОВИ ДАНИ У ДЕЧЈЕМ ОДЕЉЕЊУ „ДРАГАН ЛУКИЋ“

У простору Дечје библиотеке"Драган Лукић", 03. 11. 2016. године,  угостили смо ученике другог разреда ОШ"Краљ Петар први".  Овим сусретом обележили смо рођендан Вука Стефановића Караџића. Подесетили смо се најважнијих догађаја из Вуковог живота, погледали десетоминутни документарни филм о овом српском великану. А онда су се деца забавила гледајући сегменте из "Вуковог видео буквара" и учећи, на духовит начин представљене, занимљивости везане за Вуков речник и српску народну традицију.

Опширније...

ДОДЕЛA НАГРАДЕ „ЂОРЂЕ ЈОВАНОВИЋ“ ЗА 2016. ГОДИНУ

У Библиотеци „Ђорђе Јовановић“ на Старом граду,25. октобра2016. године, уприличена је свечана додела Награде „Ђорђе Јовановић“. Присутнима су се обратили Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда, Адријана Марчетић, председница жирија, Јован Делић, члан жирија и Леон Којен и Драган Хамовић, добитнициНаграде.

Опширније...

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2016 НА СТАРОМ ГРАДУ

Током Манифестације „Дечја недеља“, која ове године има мото „Нећу да бригам, хоћу да се играм“, у Дечјем одељењу „Драган Лукић“ осмишљено је и реализовано неколико програма за децу из предшколских установа са територије Старог града. Деца из вртића „Љубав, вера, нада“ су се упознала са радом библиотеке, фондом, библиотекари су им објаснили како се књиге позајљују, али и како се чувају.

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Stari grad. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja