Радионица „Инклузија кроз уметност - промоција инклузије кроз аудио-визуелне уметности“ на Старом граду

У организацији Хенди центра "Колосеум" и Библиотеке града Београда у Дечјем одељењу "Драган Лукић" на Старом граду је одржана радионица „Инклузија кроз уметност- промоција инклузије  кроз аудио-визуелне уметности“.  Музикотерапија се може примењивати у свим узрастима, од пренаталног периода, рођења, до дубоке старости, и управо једна од њених великих предности je што не постоји старосно ограничење.

Такође, употреба различитих техника музикотерапије доприноси томе да се може примењивати код свих особа, без обзира на физичке, вербалне или менталне способности. Радионицу јеводила професорка музике Жељка Милошевић, а учесници радионице су били ученици другог разреда ОШ "Михајло Петровић Алас", у пратњи учитељице Тање Маринковић, и  корисници Дневног центра за особе са аутизмом "Стари град" који у библиотеци имају сталне програме сваке среде.Деци је на радионици представљена харфа као инструмент и водио се разговор шта се све може представити музиком –музика може да искаже емоцију (радост или тугу), да прикаже ситуацију, али и карактер неке особе. Затим је, уз помоћ харфе, направљена музичко-ликовна интеракција у којој су заједно учествовала деца са и без инвалидитета. Професорка Жељка је свирати харфу, а деца су на основу свог доживљаја тог свирања урадила занимљиве цртеже који ће послужити за заједничку ликовну изложбу.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Радионица „Инклузија кроз уметност - промоција инклузије кроз аудио-визуелне уметности“ на Старом граду. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja