ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА

У дечјој библиотеци "Драган Лукић",  25. априла 2013. године, одржано је општинско такмичење у оквиру Манифестације "Читалачка значка 2012/2013". Ово је дугогодишњи пројекат Библиотеке града Београда и усмерен је на подстицање маште и креативности, као и на стварање и развијање читалачких навика код ученика основних школа. Наша библиотека учествује у овој манифестацији први пут и то уз велику подршку ученика, наставника и библиотекара основних школа "Краљ Петар Први", "Михаило Петровић Алас" и " Браћа Барух". Ученици ових школа редовно посећују библиотеку и радо учествују у програмима.  За „Читалачку значку“ се пријавио велики број ученика и допринео успеху ове манифестације.  У библиотеку су стигли дивни читалачки дневници, а ученици су  показали да су добри говорници и још бољи илустратори. Жири у саставу Наташа Станковић Шошо, Мирко С. Марковић, Биљана Виг и Анђелка Сувајџић нашао се пред тешким задатком да изабере два најбоља писара и два најбоља говорника.
ДЕТАЉИ КЛИКОМ НА СЛИКУ
Жири је једногласно одлучио да титулу Поштовани писар за ниже разреде додели Софији Костић из Основне школе "Краљ Петар Први". Поштовани говорник у категорији млађих такмичара је Никола Столић из Основне школе " Михаило Петровић Алас". Од такмичара из старијих разреда титулу Поштовани говорник понела је Оливера Огњеновић из Основне школе "Браћа Барух" а Поштовани илустратор је Радован Момчиловић из Основне школе "Краљ Петар Први". Сви првопласирани имаће прилику да се још једном покажу своје знање

и таленат на градском такмичењу које ће се одржати у Библиотеци града Београда.

На свечаној додели награда Библиотека је, све такмичаре, даровала књигом,  беџом са ликом Драгана Лукића и похвалницом. У знак захвалности за одличну сарадњу похвалнице су добиле и библиотеке основних школа. Наташа Стојановић Шоша је поклонила истакнутим такмичарима читанке и речнике. 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja